Jurassic World

O formă drăguţă fără niciun fel de conţinut, la fel de goală ca şi Avengers, Fast & Furious sau Transformers. Este din ce în mai evident faptul că filmele care au un atât de mare succes în toată lumea reprezintă un fel de cel mai mic numitor comun, au o la fel de mare profunzime ca şi un hamburger McDonalds, iar pentru a le viziona nu este nevoie să faci apel la mai mult din creier decât este necesar pentru a consuma fast-food (o caracteristică comună tuturor fiinţelor umane este aceea că ne place mâncarea bogată în lipide şi glucide tocmai pentru că timp de sute de mii de ani acest tip de hrană a fost cel mai greu de găsit).

Citatul de mai jos din Ray Bradbury are mai multă substanţă şi oferă mai multă hrană pentru minte decât toate cele 120 de minute ale lui Jurassic World:

dinos

 

Bradbury 1

6 Comments

 1. Florin Purluca

  Total neconvingatoare jumatatea secunda a filmului. Dresaj putin cam subred, dinozauri modificati special pentru justificarea rasturnarilor de situatie, mijloc de plasare masiva de produse, copii care reconditioneaza motoare vechi de 22 de ani in jumatate de ora, doamne care alearga mai bine si mai rapid decat un T-Rex (pe tocuri!), un T-Rex care fuge dupa rosu mai ceva decat un taur si team-up de dinozauri.

 2. Eu nu am fost dezamagit ca nu ma asteptam la prea multe. Dupa un fastforward rapid a urmat un Shift+ Delete si mai hotarat. :).

  Nu sar in apararea filmelor din seria AVengerilor, dar acolo e destul de greu sa storci o poveste coerenta. MOnstri verzi, vikingi stravechi, nemuritori….Chestii de poveste.

  Poate doar Iron Man-ul are o baza cat de cat posibila tinand cont ca se bazeaza pe o tehnologie inovatoare.

  Frumos citatul!

 3. Mi se pare că ai comparat patru serii de filme care-și propun lucruri diferite și în orice caz ocupă esetici diferite.

  Vorbesc din ce am citit prin presă, că nu-s mare amator, dar într-adevăr seria Transformers e incorigibilă. Nu neapărat că nu zice nimic, nu există film care nu zice nimic, dar pentru că filmic e doar zgomot și mișcare fără ritm și noimă, iar tematic e propagandă militară nord-americană (au primit bani de la Departamentul Apărării).

  F&F 5 și 6 cel puțin sunt apreciate ca cinema cinetic, spectaculos și pentru diversitatea distribuției.

  Iar filmele de la Marvel vreo jumătate sunt dezamăgitoare, însă cred că este ceva valoros (mai mult tematic decât cinematic) în restul. Am detaliat un pic aici http://www.webcomics.ro/2015/05/filmele-de-la-marvel/

  • Filmele F&F sunt ridicol de nerealiste. Ce poate sa fie spectaculos la niste scene cu masini facute pe calculator care n-au nicio treaba cu realitatea? Mad Max, desi e SF, e de o suta de ori mai real.

   E usor de recunoscut filmele goale de continut. In general fac parte dintr-o serie si fiecare e nevoit sa ofere mai multe explozii, efecte speciale, etc decat precedentul. Asta doresc zombii amortiti de la ele si asta li se ofera (Pe vremea cand filmele de succes erau si filme bune, James Cameron a reusit sa faca doua filme spectaculoase si inovatoare din conflictul unui om cu un singur robot si apoi din lupta a doi roboti timp de un film intreg).

   Daca in secolul XX chinezii sau brazilienii aveau propriile preferinte cinematografice, acum toata lumea se uita la blockbustere. Acest tip de film, alaturi de McDonalds sau Coca Cola, fac parte dintre exporturile americane ieftine si daunatoare. Si nu produc in fiinta umana nimic decat eructatii, materii fecale si mortalitate precoce 🙂 Si daca exista teme profunde si umane, ele sunt in totalitate acoperie de tot de felul de razboaie interdimensionale, urlete de monstrii, zgomote de explozii, distrugeri de intregi orase sau moartea a milioane de oameni.

   Cum pot sa placa atator spectatori asemenea incercari artistice goale, care mai si costa pana la jumatate de miliard de dolari, eu nu pot sa inteleg?

 4. Mama, cate nemultumiri! Credeti ca poate multumi pe toata lumea? Mie una, mi-a placut.

 5. Oricum ar fi tot se mai gaseste cineva sa comenteze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu