Gurgu, Guran, Deleanu si Weir

Ii cerem permisiunea lui Mike sa urcam si noi poza direct de la el

Am trecut cam usor cu vederea, dar pe principiul niciodata nu e prea tarziu, scriu si eu despre vanzarea drepturilor de autor ale romanului Retetarium in limba engleza (RECIPEARIUM ) catre o editura de la “ei”, White Cat Publications. Foarte fain este ca va avea si ceva noutati, nu va fi  chiar identica cu editia veche publicata in romaneste. Un interviu recent cu scriitorul Costi Gurgu am gasit si aici.

Pentru ca am parcurs recent o Antologie de Paula Guran si a fost destul de ok, in sensul ca Antologia lui Datlow mi s-a parut mai slaba, semnalez aparitia volumului Mermaids and Other Mysteries of the Deep.

Cuprinsul:

mermaid 1

The sea is full of mysteries and rivers shelter the unknown.

Dating back to ancient Assyria, folkloric tales of mermaids, sirens, rusalka, nymphs, selkes, and other seafolk are found in many cultures, including those of Europe, Africa, the Near East and Asia.

Dangerous or benevolent, seductive or sinister – modern masters of fantasy continue to create new legends of these creatures that enchant and entertain us more than ever.

Gathered here are some of the finest of these stories. Immerse yourself in this wonderful – and sometimes wicked – watery world!

Observam prezenta unor nume “grele”, dar asta nu asigura valoarea volumului, ci mai degraba un procent ridicat la vanzari.ar deleanu poza

 

De la un articol al Anei-Veronica Mircea am aflat ca A.R. Deleanu (unul din scriitori mei favoriti) lucreaza de zor la un roman interesant si ne ofera si o posibila data a aparitiei.

Am citit si  eu Martianul lui Weir.

Si nu e de nasul meu.

Un Robinson Crusoe spatial, dar fara negri mititei si pasari exotice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu