Gânduri de miercuri

Charles Stross va publica o carte de politică şi enumeră într-un articol câteva dintre axiomele politicii actuale:

Since the collapse of the USSR and the rise of post-Tiananmen China it has become glaringly obvious that capitalism does not require democracy. Or even benefit from it. Capitalism as a system may well work best in the absence of democracy.

==================================================================================

TouchAscult acum Touch de Claire North care este cel puţin la fel de bună ca şi The First 15 Lives of Harry August, iar naratorul Peter Kenny este extraordinar. Din cauza lui nu am reuşit să mai lecturez această carte în stilul clasic (de altfel, nici seria Culture de Iain M. Banks, narată tot de Kenny). În Touch personajul central sare dintr-un corp în altul, bărbaţi sau femei, călătorind prin toată Europa, iar naratorul vorbeşte în nişte voci şi cu nişte accente atât de diferite şi de interesante, încât chiar cred că se pierde ceva important din această carte dacă o citeşti în loc să o asculţi.

==================================================================================

Organizatorii de la Sasquan mi-au pierdut PIN-ul de la Loncon, astfel că până nu mi-au dat altul nu am putut trimite nominalizările de la Hugo. Acum am PIN-ul ,dar încă mă gândesc la ce voi alege. La categoria Cel mai bun roman există trei cărţi de care sunt sigur: Ancillary Sword de Ann Leckie, Causal Angel de Hannu Rajaniemi şi City of Stairs de Robert Jackson Bennett.

==================================================================================

Mi-a apărut marţi în Galileo Online recenzia romanului Defenders de Will McIntosh în care vorbesc despre această inedită invazie extraterestră în care:

Will-McIntosh-–-Defendersnimic nu este simplu sau alb-negru în universul acestei cărţi. Este adevărat că rasa Luyten este cea care a atacat prima oară, dar acest lucru s-a întîmplat pentru că, ajungînd cu ultimele resurse ale planetei lor moarte în Sistemul Solar, au citit în minţile oamenilor faptul că aceştia nu-i vor accepta niciodată alături de ei pe Pămînt. La fel, este adevărat că Oamenii sînt cei atacaţi, dar, puşi cu spatele la zid, creează o întreagă rasă de supersoldaţi pentru a fi folosiţi drept carne de tun. Iar Defenders sînt aproape invincibili; însă care este locul lor într-o lume pentru care despre război ajunge să se vorbească doar la trecut? McIntosh pune fiecare rasă pe rînd cu spatele la zid şi apoi ne lasă să privim de ce este în stare. Astfel se produce un lucru fascinant – se poate construi cîte un caz pentru fiecare dintre cele trei rase ca fiind cea responsabilă pentru cataclism şi, aproape ca în orice conflict din istorie, împărțirea în răi şi buni depinde de perspectivă.

==================================================================================

Regizorul noului film Alien, Neill Blomkamp, doreşte să continue povestea din Alien şi Aliens, deci nu va ţine cont de Alien 3 şi Alien: Resurrection. Asta ar însemna că Newt şi Hicks nu au murit, iar Bishop nu a fost distrus în timpul călătoriei dintre Hadley’s Hope şi planeta închisoare. Deci fiecare dintre aceste personaje împreună cu Ripley (Sigourney Weaver va juca cu siguranţă în acest film) vor putea apărea în noul film. Sunt curios dacă se va petrece la 30 de ani faţă de Aliens (care a fost lansat în 1986) sau mai repede (Weaver poate juca cu siguranţă o femeie de 50 de ani, în locul uneia de 65, vârsta ei actuală).

I’m not trying to undo Alien 3 or Alien Resurrection… My favorites are the first two movies. I want to make a film that’s connected to Alien and Aliens. That’s my goal.

==================================================================================

Drepturile pentru adaptarea cinematografică a unuia dintre cele mai iubite romane SF din toate timpurile – Destinaţia mea stelele de Alfred Bester (apărută la noi la editura Leda), sunt pe punctul de a fi achiziţionate de către studiourile Paramount. De asemenea, Bryan Singer şi Twentieth Century Fox vor adapta unul dintre cele mai îndrăgite romane ale lui Robert Heinlein – Luna e o doamna crudă (apărută la noi la editura Vremea). Filmul se va numi Uprising.

==================================================================================

Astronauţii din Staţia Spaţială Internaţională şi-au luat ramas bun de la Leonard Nimoy:

Virts Nimoy

One Comment

  1. Pingback: Săptămîna SF&F: 1 – 7 martie 2015 | Galileo Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu