Loncon 2014: T-1

airplaneLONCON3_logo_270w

Gata! Bagajele sunt făcute, cărţile pregătite, ştecherele englezeşti la îndemână, check-in-ul listat, audio-book-ul copiat, iar entuziasmul este în pod. Primul WorldCon în Europa după aproape 10 ani şi într-un oraş destul de accesibil din punct de vedere al transportului aerian, era o ocazia prea bună pentru a fi ratată. Mâine la ora 7 zbor spre Londra.

Loncon 3 este, cu mai mult de 9000 de participanţi, de departe cel mai mare WorldCon din istorie, iar programul este pe măsură şi conţine aproximativ 900 (!!!) de „items”, răspândite pe parcursul a 5 zile, de joi 14 august şi până luni 18 august, în multe săli de conferinţe, de concerte, de teatru, de dans, de autografe sau chiar în plimbări matinale cu scriitorii. Practic participă 95% din lumea bună a SF-ul, singurii scriitori cu care aş fi vrut să mă întâlnesc, dar nu vor fi la Loncon sunt: China Mieville, Caitlin Kiernan, Robert Charles Wilson şi Dan Simmons.

Din păcate, nu este timp fizic pentru a participa în cele 4 zile (Luni dimineaţa plec spre Timişoara) decât la maxim 25-30 dintre cele 900. Din fericire ajung în Londra miercuri dimineaţa, ceea ce înseamnă că voi putea participa la bogatul program preLoncon.

Gollancz-Con-Logo-Orange-GuestAstfel, miercuri 13 august, de la 18 la 21, mă găsiţi probabil la festivalul Gollancz, ce are loc la librăria Waterstones Piccadily şi din al cărui program spicuiesc:

 • 6-6.15pm: Patrick Rothfuss reading
 • 6.15-6.45pm: The sense of wonderment in SF with Adam Roberts, Connie Willis, Hannu Rajaniemi, and Gavin Smith, Jaine Fenn (chaired by Simon Ings)
 • 6.45-7.15pm: Are there thematic differences between SF and fantasy? with Paul McAuley, Tom Lloyd, Stephen Hunt, Chris Wooding, Suzanne McLeod (chaired by Jaine Fenn)
 • 7.15-9.00pm: Sesiune de autografe.

(Şi cei care nu sunt la Londra pot audia şi viziona live, toată ziua de 13, excelentul Festival Digital Gollancz, la care participă, printre alţii, Alastair Reynolds, Joe Abercrombie, Brandon Sanderson, Pat Cadigan, Stephen Baxter, Elizabeth Bear şi Scott Lynch, Hannu Rajaniemi sau Richard Morgan)

Nu ştiu cum voi face, dar de la 18 aş vrea să ajung şi la Angry Robot summer invasion la librăria Forbidden Planet, pentru o întâlnire cu Madeline Ashby, Gregory Benford, Adam Christopher, Wesley Chu, Cory Doctorow, Anne Lyle, Ramez Naam, V. E. Schwab sau Charles Stross.

Gollancz FestivalZe-Grim-Gathering

Însă tot în 13 şi tot de la 18.30 la librăria Waterstones Kensington există o Fantasy Faction’s Grim Gathering pentru discuţii, dezbateri, autografe şi party cu Peter V. Brett, Joe Abercrombrie, Mark Lawrence şi Myke Cole, numiţi şi The Grim Lords. Aş fi preferat mai degrabă o întâlnire cu Lorzii Epic Fantasy din 2014, adică – Elizabeth Bear, Kameron Hurley, Robert Jackson Bennett şi Rebeca Levene, dar şi aşa, această întâlnire sună tare bine.

Bloggers partyTot conex cu Loncon-ul, vineri 14 august vreau să particip la lansarea noii edituri a lui Ian Whates Newcon Press, cu mai multe volume printre care: o nouă versiune a lui Marcher de Chris Beckett, romanul de debut al Ninei AllanThe Race, Sibilant Fricative noua colecţie de eseuri a lui Adam Roberts şi o nouă antologia a lui Ian WhatesParadox, despre paradoxul lui Fermi. Iar vineri de la orele 21 voi participa la Loncon Welcome Party, unde Paul Cornell, Adam Christopher, Emma Newman, Gareth L Powell, Adrian Tchaikovsky şi Marcus Gipps vor fi gazdele celor care participă pentru prima dată la un WorldCon.

Apoi sâmbătă, de la orele 21, mă găsiţi la petrecerea bloggerilor, pentru o întâlnire cu Aidan Moher de la A Dribble of Ink, Justin Landon de Staffer’s Book Review, Ana Grilo & Thea James de la The Book Smugglers, Jared Shurin şi Anne Perry de la Pornokitsch.

Cam acesta ar fi programul extrem de încărcat. Ne auzim după ce ajung, sper zilnic pe CititorSF şi Galileo Online, şi de mai multe ori pe zi pe twitter – @masterofdoom.

8 Comments

 1. Abia astept relatarile de la fata locului! 😀

 2. Si eu! te urmaresc pe twitter! 🙂

 3. Pingback: Loncon 2014: T-0 | Galileo Online

 4. Nu stiu daca ai mai participat si la alte editii, dar pentru mine asta a fost primul WorldCon la care am participat si a fost o experienta foarte placuta.

 5. Pingback: Jurnal Loncon 2014 » Cititor SF

 6. Felicitari pentru oportunitatea de a participa la un astfel de eveniment. Trebuie sa te simti tare bine, mai ales ca de la astfel de intalniri te intorci nu doar mai experimentat cat mai ales mai bogat. Din toate punctele de vedere.

  • A fost grozav. Pe de o parte intalnirea cu toti scriitorii preferati, pe de alta parte socializarea timp de 5 zile 24/24 scufundat intr-o masa de mii de oameni pasionati de SF. Practic 5 zile numai SF am consumat prin toti porii, nici nu prea am mancat sau baut nimic pentru ca nu am simtit nevoia 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu