The Expanse – serialul TV

Veşti excelente de la Daniel Abraham în legătură cu serialul The Expanse, a cărui echipă începe să arate tot mai grozav.

Sa facem un rezumat:

 • un sezon întreg de 10 episoade comandat deja
 • producători: SyFy, Sean Daniel Company şi Alcon Entertainment (Insomnia, The Blind Side, Book of Eli)
 • detectivul Miller: Thomas Jane (The Punisher, Scott Pilgrim Vs The World, Stephen King’s The Mist, Dreamcatcher, Boogie Nights, Magnolia, The Thin Red Line şi serialul Hung)
 • regizor: Terry McDonough (Breaking Bad, Doctor Who: An Adventure in Time and Space, The Eleventh Hour)
 • scenarişti:  Mark Fergus şi Hawk Ostby (Children of Men şi Iron Man), Naren Shankar (CSI, Star Trek, Farscape, The Outer Limits) plus alţi scenarişti care au scris episoade pentru Mad Men, The Killing sau Burn Notice
 • scenografie, costume, efecte speciale: Richard Taylor şi WETA (trilogia The Lord of the Rings)
 • production designer: Seth Reed (Cosmos, Minority Report, From the Earth to the Moon).

18 Comments

 1. valeu!!!…

  nasol! 😀

  nu mi s-a parut mare fis(h) primul volum…chiar tras de par la unele capitole.

  • Toate genurile au renascut la televiziune in ultimii ani, doar SF-ul era mort. Era nevoie de un serial SF bine facut si nu exista o alta serie mai potrivita pentru o transpunere cinematografica decat The Expanse.

 2. Ati vazut primele episoade din “Extant” si “The Strain” sau “Dominion”?

 3. Dar cand o sa se difuzeze primul episod?

 4. Interesant.Un serial SF fara nave superluminice si extraterestrii hidosi si cu multe tentacule ,etc.

  • In plus Corey scriu in draci cate o carte pe an. Vor fi in total 9 volume din care 4 au aparut deja. Deci problema lui Game of Thrones nu va exista.

   Mai mult, fiecare carte (deci si fiecare sezon) este foarte diferita de celelalte. Prima carte este o combinatie intre crime noir si zombi in spatiu, a doua este un thriller politic, a treia – Big Dumb Object, iar a patra – colonizarea unei planete extraterestre.

 5. Colonizarea unei planete extrasolare pare un subiect interesant pentru o carte.Numai sa nu fie cartea despre deceniile sau secolele petrecute de echipaj in nava pana ajung la planeta ce vor sa o colonizeze urmasii lor nascuti pe nava.Trezirea leviatanului se zvonea ca va fi tradusa in limba romana. Mai apare sau s-a renuntat?

  • Mihai-Dan Pavelescu

   Pai de tradus, este tradusa :). Mai ramine s-o publice cineva…. ca sa se poata trece la traducerea urmatoarelor volume.

  • Cei care au drepturile mai mult ca sigur ca nu o vor publica. Ramane sa vedem cine le va prelua. Cu 9 romane, 9 nuvele, multe povestiri, plus cel mai important serial SF de la Battlestar Galactica incoace, universul Expanse va oferi o paine buna de mancat in urmatorii ani editurii care-l va publica. Doar ca noi, romanii, ne trezim ca greu 🙂

   • si daca ar incepe cineva sa o publice ti se pare ca ar tine pasul cu toptanul de aparitii din afara? 🙂

    as zice ca nu….

    si pe de o parte chiar e de inteles situatia.

    • De ce nu? Ma gandesc ca MDP traduce o carte The Expanse in 2 saptamani 🙂 Iar daca serialul va avea succes, editura o sa scoata, ca si Nemira cu Game of Thrones sau Hunger Games, zeci de editii hardcover si paperback.

     • Probabil editura care detine drepturile (Voyager, daca nu ma insel), vrea sa faca un mic bussiness (in romaneste, bisnita), stiind f bine ca detine o mica mina de aur cu valoare in viitor. Ori poate sunt eu rautacios si de fapt asteapta, in cunostiinta de cauza, aparitia primului sezon pentru a creste interesul publicului, dupa reteta ASOIAF…
      Nepricepandu-ma intr-ale publicisticii, intreb doar, exista vreun termen de gratie in detinerea unor drepturi de autor, sau fiecare contract este negociat liber? Nu de alta dar sunt convins ca atat Trei cat si Paladin sau Nemira sunt interesate de aceasta serie.

      • În mod normal, orice contract ar trebui să aibă o clauză de revocare. Dacă cei care oferă drepturile urmează să primească un procent din vânzările traducerii sunt complet îndreptățiți să rezilieze contractul atunci când editura din România nu se grăbește să publice traducerea. dacă pe de altă parte primesc o sumă fixă în momentul încheierii contractului nu cred să le pese dacă mai apare sau nu! 🙂

       • Mihai-Dan Pavelescu

        Nu sunt foarte sigur cum stau lucrurile. Cele 2 Hiperioane au stat blocate la Lucman pina la expirarea contractului 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu