Câştigătorul premiului Arthur C. Clarke 2014

Ancillary Justice

12 Comments

  • N-am cuvinte. Mie mi se pare una din cele mai slabe cărți SF pe care le-am citit vreodată.

   • HAHA!!! ..

    pai welcome to the club 😀

    da` lasa ca ce stim noi…juriile tot arunca cu premii in ea

   • Aceeasi parere am si eu… Cu nimic-nimic nu m-a impresionat… Au fost niste bani foarte necugetat cheltuiti… Dar intr-adevar, ce stim noi?

    • Nasoale vremuri urmeaza atunci pentru voi 🙂 Dar puteti da copy-paste la comentarii si atunci o sa castige premiile Nebula, Locus, Campbell si Hugo 😛

     • visuri…visuri…erotice 😀

      as fi afectat daca as citi ce se premiaza, dar citesc ce-mi place 😉

      jurizarea e diferita de la un premiu la altul…

      vom vedea…

      • Visuri erotice sau vise erotice? 😛 Nu prea mai sunt visuri. Am spus de la primele premii ca va fi cea mai nominalizata carte a tuturor timpurilor si am avut dreptate. Singurele semne de intrebare erau premiile britanice – BSFA si Clarke, dar la astea nu numai a fost nominalizata ci le-a si castigat.

       Nici eu nu citesc ce se premiaza. Asta pentru ca citesc ce-mi place inainte sa se premieze si apoi eu hotarasc ce se premiaza votand 🙂

       Iar premiu jurizat nu mai este decat Campbell, juriu care o sa il dea cu 10 maini avand in vedere faptul ca au fost criticati in ultimii ani din cauza lipsei cartilor scrise de femei. Locus pentru debut il va castiga cu usurinta. Cat despre Nebula, jumatate din SFWA ii sunt prieteni de pe vremea cand Leckie era trezorierul organizatiei. La Hugo se bate cu Roata Timpul, dar si aici are cele mai mari sanse.

      • In plus, Ancillary Justice a fost considerata printre primele 5 carti ale anului de 4 jurii extrem de diferite intre ele: Dick, Tiptree, Clarke si Kitschies. Si urmeaza Campbell. Premiile jurizate sunt singurele pe care le dau oamenii care chiar se pricep sa judece calitatea unei carti; astfel faptul ca absolut toate aceste jurii considera cartea lui Leckie printre cele mai bune ale anului, spune foarte multe despre calitatea ei.

       • Da, daca oamenii astia care chiar se pricep ii dau atatea premii, e clar… ar trebui sa imi placa si mie. Ar trebui sa mi se para si mie o carte extraordinara. Dar vai… Slava Domnului ca nu suntem oi si nu gandim cu totii la fel.

       • Exact. Cum i-am spus si lui Bogdan, cu totii am intalnit in viata capodopere pe care nu le intelegem 🙂 Ca si orice capodopera, si Ancillary Justice este neinteleasa de o minoritate si nu e nimic anormal in asta 🙂

       • Tiptree n-a luat

 1. Bine, eu “nu am inteles” cele 100 si ceva de pagini cate am citit. Restul nu le-am parcurs. 😀

  Si mi s-a parut departe de a fi o carte “prietenoasa” cu cititorul.

  Nu caut neaparat Scalzi, dar nici prea incalcit nu e bine.

  Si la un moment dat deja nu mai stiam, sunt in prezent, trecut sau viitor. Urasc cand se intampla asta.

  Probabil statutul de capodopera i-l confera ideea bordata si nu neaparat modul de expunere, pentru ca chiar nu impresioneaza cu vreo ceva.

  As puncta ca e remarcabil cata genialitatea statea nefolosita in fostul trezorier al Asociatiei. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu