Open Grave (2013) – Tribeca Films

Raspundeti rapid la urmatoarea intrebare.

Care este cel mai nou film a lui Sharlto Copley ?

Cum?!…. inca nu i-ati retinut numele adevarat a lui Wikus van der Merwe din vestitul District 7 9?

Ce fel de fani sf sunteti?

Dupa o raita scurta prin A-Team unde joaca un nene un pic tacanit, s-a tras printr-un alt SF, Europa Report si apoi a sarit la alt tacanit, de data asta cu un trecut militar, cel din sf-ul Elysium.

Si,recent,  s-a oprit la Open Grave…unde…unde… domnul nostru se trezeste intr-o ….intr-o…groapa…. plina… cu ….ati ghicit…morti!.

Si dupa cum bine subliniaza Aron Biro, cu ochiul sau critic, dupa trezire urmeaza o alergare habauca prin niste munti in cautarea situatiei de fapt.

Pentru ca vedeti voi toate personajele prezente sufera de amnezie si nu stiu care e treaba cu ele, cine sunt, ce au de facut, pe cine trebuie sa dea vina pentru lipsa memoriei, etc.

Si ca sa fie mai frumos… prin preajma ….cam sunt urme de zombie… si… baricade…si oare ce naiba o sa se intimple peste 2 zile, pe data de 18?

 Pentru mine a fost o surpriza  placuta. Si asta in ciuda unor comentarii negative de pe Imdb legate de dialoguri si alte detalii tehnice. Oricum parerile sunt impartite.

 Filmul si povestea in sine m-au tinut la vizionare. Nu da genul peste cap, nu face vreo mare revolutie, nu explica in amanunt cum e posibil, dar este exact ce trebuie pentru a da peste nas celor care au o problema cu ideea ca infectia zombie inseamna doar headshoturi.

Interesant este ca nenii critici l-au cam facut ferfenita, dar macar unul a zis ceva de bine:

Its climax may not be to everyone’s tastes, but so relentless are the number of intriguing questions present in Open Grave’s onset that it more than warrants a look.

December 30, 2013

Full Review 

Simon Brookfield

We Got This Covered

 

Si totusi audienta a avut alte pareri:

David M

February 9, 2014

 Even though the pacing was at times a little slow, this movie was INCREDIBLY intriguing and interesting, and it actually makes me want to see a sequel (and I really can’t stand sequels).

 

Private U

January 7, 2014

 Ok its not unique, what horror-flick is? it has most classic standards as jumpscare, chasing, and is actually avoiding the too much too boring anticipated ending. The end gives this an extra star

Vizionare placuta!

 Open Grave Movie

Release Date: 3 January 2014 (USA) 

102 min – Horror | Mystery | Thriller

Also Known As: Open Grave 

Filming Locations: Hungary

4 Comments

  1. Să mă tai dacă nu era District 9, nicidecum District 7! Asta-i ca la fotbal … să fie CR7, să fie CR9 …. nimeni nu ştie. 😀 😀

  2. in minte sunt sigur ca 9 aveam, dar a iesit 7 😉

  3. Vazut si placut. Mie imi plac povestile cu zombi doar pana incep personajele sa stie ca se afla in povesti cu zombi, pentru ca din acel moment incep headshot-urile si violenta nediscriminatorie 🙂 Iar Open Grave pare facut special pentru mine pentru ca personajele nu afla ca sunt intr-o poveste cu zombi decat dupa ce s-au scurs trei sferturi din film si astfel headshot-urile si violenta sunt prezente doar in ultimul sfert 🙂

  4. Si chiar si atunci, zic eu, la un nivel decent fata de un average zombie movie. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu