Revista COMICS nr.20 (Martie 2014)

 

revista comics

A aparut si ultimul numar al Revistei Comics pe care o urmaresc de ceva vreme, insa abia azi apare in prim-plan pe blog.

Primul articol este un scurt interviu cu Serban Andreescu, unul dintre putinii artisti ce traieste din banda sa desenata (comerciala ce-i drept – conteaza?!) si graficianul ce are planuri mari la editura Adenium. Cu ocazia asta ne sunt oferite si niste fragmente din mai recentele sale lucrari, adaptari dupa Caragiale, Creanga, etc… ca Domnul Goe, Vizita, Abu Hasan, Ispravile lui Pacala .. Arata binisor. Nu e nici prea, prea si nici foarte ,foarte .

Mai jos am ales sa prezint cateva fragmente din plansele artistilor ce mi-au placut.

stephen king imi citeste. vlad forsea

Mi-a mai placut desenul si ideea cu Nilu Crocodilu a lui Vlad Forsea, la care am gasit pe blog cele doua planse cu Stephen King.

stephen king 2

Radu Stoican, cel mai tanar grafician din Romania (are undeva la 14 ani), vine cu o abordare personala a unui fenomen la moda in zilele noastre:

radu stoican bootleg 32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sceneta lui Anghel Serban mi s-a parut foarte buna, atat ca grafica cat si realizare:.

Anghel Serban

The hidden agenda semnata de Anonymous:

the hidden agenda -anonymousPillowzoid par ca vor demara ceva interesant, doar ca engleza eram cam in plop. Poate asta era si ideea. Oricum un proiect ce promite:

ad 23 teaserSi inchei cu Flavius Patrascu, ce cred ca are portofoliul aici. Adresa din revista nu mi-a mers.

Flavius Patrascu
Iata ca toate plansele din revista de o variatie concreta demonstreaza ca si la noi se face banda desenata, doar ca nu la nivelul de afara.

Si asta pentru ca nu exista suficienti sponsori si investitori intr-o idee de genul asta, cam la fel ca si science-fictionul romanesc, fiind un domeniu riscant din punct de vedere financiar.

One Comment

  1. multumim pentru recenzie.

    si da, ai remarcat corect – daca ar exista mai multi sponsori, ma multa lume dispusa sa investeasca in benzi desenate atunci si autorii si-ar permite sa investeasca mai mult timp si sa produca mai mult si mai bine!

    si da, scopul revistei comics este tocmai astam sa arate ca exista banda desenata in Romania si ca ea evolueaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu