Aparitii editura Trei

a.trei.3

Jack-din-Sticlă de Adam Charles Roberts

Premiile British SF Association şi John W. Campbell Memorial, 2013

Într-un viitor, în care deplasările prin sistemul solar sunt controlate de o oligarhie nemiloasă, Jack-din-Sticlă este căutat pentru activităţi teroriste. Jack crede că supravieţuirea lui este vitală pentru supravieţuirea speciei şi de aceea trebuie să comită mai multe crime… Cele trei părţi ale cărţii sunt tot atâtea intrigi SF poliţiste, străbătute de un fir comun. Prima se petrece într-o închisoare spaţială sumbră şi abundă în accente de disperare şi horror. Este practic o introducere pentru partea a doua, care utilizează tema cyberpunk clasică a războiului dintre corporaţii supranaţionale. Partea a treia este plasată în perioada postbelică, în care se declanşează revoluţia împotriva „clanurilor” post-postcapitaliste

Titlul original: Jack Glass
Limba originală: engleză
Traducere de: Bogdan Perdivară
Anul apariţiei: 2013
Format: 130 x 200 mm, paperback
Nr. de pagini: 504

a trei2

Viziuni periculoase de Editor Harlan Ellison

2 premii Hugo şi 2 premii Nebula, 5 proze nominalizate la Hugo şi 4 nominalizate la Nebula

Prozele acestea au fost într-adevăr periculoase pentru vremea lor şi majoritatea s-au dovedit cu mult înaintea epocii, păstrându-şi forţa de extindere a orizonturilor literare. Unele sunt de-a dreptul şocante: de exemplu, cele scrise de Miriam Allen deFord, Robert Bloch sau Carol Emshwiller. Altele sunt bizare şi în acelaşi timp vizionare: ca povestirile semnate de Brian W. Aldiss, Larry Eisenberg şi Norman Spinrad. Iar altele conţin comentariul social subtil şi drama umană, pe care visează să le scrie majoritatea autorilor de SF, îndeosebi textele lui Frederick Pohl şi Howard Rodman.

Titlul original: Dangerous Visions
Publicată de: The Kilimanjaro Corporation 2002
Limba originală: engleză
Traducere de: Laura Bocancios, Silviu Genescu, Ana-Veronica Mircea, Mihai-Dan Pavelescu
Anul apariţiei: 2013

Format: 130 x 200 mm, paperback

Nr. de pagini: 800

a.trei

Antologia Nebula 2013 – Editor: Catherine Asaro

Cele mai bune texte SF şi fantasy votate de Science Fiction and Fantasy Writers of America.
În viitorul devastat ecologic, bărbaţi supuşi modificării genetice sunt angajaţi să reproducă dansurile de împerechere specifice păsărilor dispărute ale căror gene le poartă ei acum… Diminuarea luminii soarelui îi sileşte pe ultimii supravieţuitori de pe Pământ să se ascundă în adâncurile oceanelor îngheţate… sunt doar câteva subiecte incitante dintr-un volum care conţine câştigătoarele premiilor Nebula din cele trei categorii de ficţiune scurtă, un fragment din romanul recompensat cu Nebula, câştigătoarele premiului Rhysling şi Solstice şi un fragment din romanul distins cu Premiul Andre Norton

 Titlul original: The Nebula Awards Showcase 2013
Publicată de: The Science Fiction and Fantasy Writers of America (SWFA, Inc)
Limba originală: engleză
Traducere şi note de: Oana Chiţu, Alexandru Maniu,Ana-Veronica Mircea, Mihai-Dan Pavelescu, Alina Sârbu
Anul apariţiei: 2013

Format: 130 x 200 mm, paperback
Nr. de pagini: 624

annihilation

Circula zvonul ca au luat si Annihilation a lui Jeff Vandermeer, primul volum al trilogiei Southern Reach, ce va aparea la urmatorul mare targ din Bucuresti. Daca am retinut eu bine. Volumul, si nu trilogia.

Am parcurs-o  mai recent si nu m-a dat peste cap. Jeff V. stie sa scrie, asta e clar, a si scos carti despre treaba asta pe piata, si ar fi culmea sa fie altfel, insa eu nu ma omor dupa genul asta de romane.

Sigur, altii se vor entuziasma, ca nu au mai vazut astfel de idei, ca incarcatura psihologica e de nemaintalnit, ca gajicile aveau personalitate, ca fraza era muzica nu alta si cate si mai cate. Deja au inceput istericalele.

Insa in fond, intreaga idee de Arie X, desi nu este explicata prea mult, ca doar mai sunt inca 2 volume pe val, nu pare vreo mare scula de bascula.

Pe Goodreads l-am comparat cu serialul tepar, Lost,  ce nu l-am mai terminat de vazut ca mi s-au cam dus bateriile de asteptat atatea explicatii.

Si aici se construieste mai degraba ceva de atmosfera incat sa te convinga sa parcurgi si restul din serie. Lunga nu a fost, insa eu cel putin m-am lamurit si nu-mi mai bat capul si cu urmatoarele volume. E cam clar ca nu fac parte din publicul tinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu