Nici a şaptea oară nu a fost cu noroc

A Clockwork OrangeStar WarsETDistric 9AvatarInceptionGravityHer81st Academy Awards¨ Press Kit Images

Azi noapte s-au decernat premiile Oscar, premiul cel mai important fiind adjudecat de 12 Years a Slave, filmul britanicului (nu afro-americanului, ceea ce e mare diferenţă) Steve McQueen. Deşi probabil că a fost la doar câteva voturi de câştigarea premiului pentru Cel mai bun film, Gravity nu a reuşit până la urmă să fie primul film science-fiction care câştigă premiul cel mare. În 2014, Gravity şi Her au fost a şaptea şi a opt nominalizare pentru un film SF la premiul pentru Cel mai bun film după: A Clockwork Orange (1971),  Star Wars (1977),  E.T.: The Extra-Terrestrial (1982), District 9 (2009), Avatar (2009) şi Inception (2010). The Silence of the Lambs şi Lord of the Rings au reuşit să scape horror-ul şi fantasy-ul de strâmbăturile din nas cu care erau privite aceste genuri de către membrii Academiei, dar SF-ul mai are de aşteptat. Privind însă la faptul că SF-ul are 5 nominalizări în ultimii 5 ani, ne dăm totuşi seama de faptul că actuala Academie Americană de Film este mult mai deschisă la tot ceea ce nu este mainstream decât a fost în trecut.

4 Comments

  1. Abia acum dupa Oscaruri si la atata timp de la lansare, am vazut si eu Gravity. As fi mers sa-l vad mai devreme dar din diverse motive nu am ajuns. Probabil faptul ca a luat cele mai multe premii dar nu pe cel mai important m-a facut sa-l vad acum. Le-a meritat cu siguranta pe cele pe care le-a luat dar nu cred ca a fost atat de bun pe langa castigatorul celui mai bun film, pe care o sa-l vad si pe acela.

  2. Nu, decizia a fost rapida, chiar in seara de dupa Oscaruri asa ca l-am vazut acasa, pe TV. Dar sunt curios cum arata fata aceea gaurita in 3D si mi-am propus sa il vad si la cinema. Doar ca s-a cam rarit din ce am observat, e aproape sa dispara din cinematografe, s-ar putea sa merg sa-l vad chiar week-end-ul acesta.

    • Trebuie vazut 3D. Gravity nici nu ar fi putut sa existe fara 3D si este un film la fel de important pentru evolutia 3D-ului precum a fost Avatar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu