Daniel Abraham

Duminică, venind de la Deva, am ascultat un podcast interesant în care invitaţi au fost James S.A. Corey, adică Daniel Abraham şi Ty Franck. Şi dacă pentru mine a fost interesant, pentru cei care scriu sau vor să scrie SFF cu siguranţă că va fi şi mai şi, pentru că este plin de idei despre cum se naşte un univers ficţional şi despre cum se scrie o space-opera.

JamesSACorey

Am fost atenţionat prietenos atunci când am spus că primele 3 cărţi ale seriei The Expanse formează o trilogie (dar doar de cei care încă nu au citit Abbadon’s Gate, pentru că la sfârşitul ei este evident că majoritatea firelor narative începute în Leviathan Wakes sunt încheiate şi aproape toate întrebările din prima carte îşi află răspunsurile), dar exact asta spun şi James S.A. Corey: seria va fi compusă din 6 cărţi care pot fi citite şi separat, iar primele 3 şi ultimele 3 vor constitui 2 trilogii care şi ele vor fi putea fi citite independent una de cealaltă. Din podcast am mai aflat şi despre faptul că în primăvara lui 2014 se va publica un roman Star Wars semnat de James S.A. Corey, ce se va petrece între A New Hope şi Empire Strikes Back şi îl va avea ca şi personaj central pe Han Solo. Nu ştiu de ce, dar tare m-am bucurat de această veste.

Abbadon's GateTyrants_Law_Daniel_AbrahamGodsHonorAmongThievesGame-of-Thrones-Comic-Book-game-of-thrones-24228456-400-600

Pentru mine, Daniel Abraham este un fenomen şi nu cred să există în literatură speculativă un alt autor mai stăpân pe propriul talent şi pe ustensilele scrisului decât el. Şi nici nu cred să există altul care să fie atât de bun, atât de constant şi atât de complet ca şi Daniel Abraham; practic în 12 luni el a scris cel mai bun roman al seriei The Expanse (Abbadon’s Gate de 560 de pagini), cel mai bun roman al seriei The Dagger and the Coin (The Tyrant’s Law de 500 de pagini), o nuvelă de 70 de pagini, 1-2 povestiri foarte bune, un roman Star Wars şi A Song of Ice and Fire sub formă de bandă desenată. Iar acest ritm îl ţine de 3 ani şi îl va mai ţine cel puţin încă 3. Un fenomen!

10 Comments

 1. Credeam ca Brandon Sanderson e unic 🙂

  • Nu exista comparatie intre ei. Sanderson este un gigant McDonalds cu un succes fenomenal, iar Abraham este ca un restaurant Michelin de 3 stele, care-ti ofera preparate din toate bucatariile lumii la aceiasi calitate exceptionala. Primul e o fabrica de bestsellere, cel de-al doilea este un atelier extrem de eficient de fictiune speculativa de calitate.

 2. Incantat fiind de The Dagger and the Coin am inceput si primul volum din The Expanse. Am citit cam 100 de pagini, dar nu m-a prins, voi mai insista de dragul lui Abraham, pe care, la fel ca si tine, il consider un fenomen.

 3. salut,

  la un moment dat parca trebuia sa apara si in romana – Leviathan Wakes, acum vreun an si ceva – se mai aude ceva?

  multumesc

 4. Glad you enjoyed the show! I’m still in Caliban’s War, but am really looking forward to Abaddon’s Gate. Very good point about how much Daniel wrote in that amount of time, as well as how good it is, phenom indeed!

 5. Ce chestie, in Franta primul volum din The Dagger and the Coin apare sub numele de Daniel Hanover:
  http://www.fleuvenoir.fr/site/la_dague_et_la_fortune_t1_la_voie_du_dragon_&100&9782265094321.html

 6. M L N Hanover e pseudonimu’ lui pentru genu’ urban fantasy (seria Black Sun’s Daughter).

  • Da, stiam asta, numai ca aici e un amestec intre prenumele lui adevarat si numele de urban fantasy, folosit la o carte care in engleza a aparut sub numele lui adevarat. Am semnalat doar ca o curiozitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu