Trailer Ender’s Game

A apărut în sfârşit trailer-ul lui celui mai aşteptat film SF al anului – Ender’s Game. Arată bine, tonul pare perfect ales, dar cel mai impresionant este castingul: Ender – Asa Butterfield (care face un rol foarte bun în Hugo al lui Scorsese), Petra – Hailee Steinfeld (nominalizată la Oscar pentru rolul excepţional din True Grit al fraţilor Coen), plus Ben Kingsley, Viola Davis şi Harrison Ford. Singurul lucru care nu-mi place la acest trailer este că arată sfârşitul. Şi dacă ştiu cartea pe de rost, tot nu doresc să-mi arate cea mai aşteptată scenă a filmului în trailer.

7 Comments

 1. acum 10-15-20 de ani trebuia sa apara…
  nu prea mai e SCIENCE.. si FICTION cu atat mai greu.

  dar un Vorbitor… ar putea fi alta mancare de peste…

  • @ Ben Ami

   Sa speram ca Ender va avea succes si ca astfel o sa urmeze si Vorbitorul. Nu cred ca Ender este o carte expirata, ba chiar cred ca temele din ea, legate de razboiul cu strainul si cu neintelegerea, sunt mult mai actuale acum decat au fost in anii 80.

   • sunt actuale temele… corect 🙂 nu din viitor.
    dar descrierile? sunt tehnologii mai evoluate ACUM, deja.

 2. Am și eu o întrebare. Nu există și filme pentru care să ne entuziasmăm care să nu finanțeze homofobi militanți?

  • Eu cred ca ne entuziasmam la toate filmele interesante, indiferent pe cine finanteaza… (cine e homofobul militant?)

   • Homofobul militant e Card. Iată cum se extinde, în mod interesant, discuția despre om vs. operă.

 3. @Alin

  Din pacate exista atat de putine filme SF bune, incat ne entuziasmam cu speranta la orice trailer. Cartile importante ale SF-ului au fost, in marea lor majoritate, ignorate de Hollywood, asa ca noi, cei pentru care cartile sunt atat de importante, ne bucuram cand o data la 5 ani mai apare cate o adaptare cinematografica, indiferent de ceea ce crede scriitorul care a scris romanul.

  Si pana la urma Card nu face decat sa fie un bun crestin. El urmeaza strict ceea ce-i spune Biblia (si Vechiul Testament), cel mai important obiect din viata lui, iar aceasta ii spune sa fie homofob, rasist si misogin. Sunt putin scriitori de SF de limba engleza care cred in zeul crestin (in principiu numai Connie Willis si Gene Wolfe, restul sunt atei sau cel mult budisti, ca si Kim Stanley Robinson sau taoisti ca si Ursula K. Le Guin), dar aceia care cred, nu sunt buni crestini, pentru ca discusurile si cartile lor nu se refera la monstruozitatea homosexualului, la inferioritatea celui de alta culoare a pielii sau la murdaria cu care femeia a condamnat rasa umana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu