Noutati pe raftul bibliotecii…

In urma cu 3 saptamani mi-am zis sa incerc sa comand niste volume de pe Amazon. Am mai testat in prealabil cu niste materiale de pe Ebay si au ajuns in regula cu posta albaneza. Ce este mai special la comanda este ca mi-au ajuns odata ambele, aveam una data mai devreme si una la distanta de vreo 7 zile. Si pe deasupra si mai repede decat termenul estimat de Amazon, jumatatea lunii aprilie (cam o luna si ceva era estimat).

Si mai interesant este ca am primit telefon de la posta ca mi-au venit doua pachete si nu au mai asteptat sa aduca postasul instiintarea. Acum nu stiu daca vroiau sa scape mai repede de pachete (ca nu am semnat nimic- doar le-am verificat) sau asa este procedura, cert este ca s-a mai intamplat, dar nu la toate coletele primite.

Ambele comenzi le-am facut de pe Amazon.com si ulterior mi-a zis Jen ca nu ar fi fost o idee rea sa incerc si de pe Amazon.co.uk. Probabil ar fi ajuns mai repede. O sa testez la urmatoarea comanda.

De remarcat ca Bookdepository nu are livrare in Albania.

Si la o singura comanda am avut cam cate 30 de dolari doar transportul. M-a cam rupt la buzunar, dar s-a meritat ca daca fac o socoteala mica tot pe plus sunt si asa.

Mi-am luat asa:

Kameron HurleyGod`s War despre care am scris aici si Tudor aici.

Sergey & Marina – DyachenkoThe Scar despre care am scris aici si Tudor aici. Singurul hardcover.

Paolo Bacigalupi – The Windup Girl, aparuta la Nemira si de care am scris aici.

Antologia The Dead that Walk de Stephen Jones si de care urmeaza sa vorbesc intr-un articol viitor.

Si singurele doua care nu le-am citit, dar nu cred ca o sa raman dezamagit sunt o antologie tematica de dark fantasy si horror intitulata, Fungi si editata de Orrin Grey si Silvia Moreno Garcia, cu autori unul si unul, aparuta in decembrie 2012 la Innsmouth Free Press.

Un publisher mic specializat in antologii horor, gotice si weird. Dintre autorii prezenti as numi pe Jeff VanderMeer, Nick Mamatas,  Lavie Tidhar, Jesse Bullington, etc.

Ulterior am aflat ca exista si un hardcover, dublu la pret, dar cu 3 povestiri in plus si ilustratii in interior. Ca tot vorbeam de chestii de marketing la reeditari. Iata ca afara se mai si pluseaza sa te convinga sa cumperi un hardcover.Si ultima carte din pachet, volumul mai vechi din antologia lui Ann si Jeff Vandermeer, Steampunk I.

In continuare restul sunt albume de benzi desenate si cu doua, ii multumesc lui Aron Biro pentru ca a scris pe blogul lui, chiar am facut o afacere excelenta.Este vorba de omnibusurile la Walking Dead aparute la publisher-ul Image sub bagheta lui Robert Kirkman si dupa care s-a facut si serialul cu acelasi nume. Astfel in 2 volume am nu mai putine de 96 de reviste pline de singe, gore si zombii (alb negru ) :). Am citit vreo 40 dintre ele si m-am gandit ca e singura posibilitate sa ajung la zi cu seria. Care mai era si la oferta. Din 60 de dolari erau reduse la 30. Dezavantajul evident este ca sunt ditamai Dex-urile, dar pe mine nu ma deranjeaza asa tare.

The Wizard Tale este o banda desenata fantastica scrisa de Kurt Busiek, responsabilul cu noua (veche de acum -din 2004) serie Conan de la Dark Horse. Si de care am aflat prima oara din revista Carusel. Banda este ilustrata de David Wenzel si de ea am scris pe la inceputurile blogului, aici. Pe legendarul Richard Corben l-am descoperit abia recent, intr-un numar de Dark Horse Presents si am ramas surprins sa aflu ca are o cariera solida in spate. Traiam cu impresia ca revista promova mai ales tinere talente nu neaparat si pe cei deja consacrati. Artistul a luat in 2009 Spectrum Grand Master Award si din 2012 face parte din The Will Eisner Award Hall of Fame. Marele Moebius a spus despre el ca :

Richard Corben, stands among us like an extraterrestrial peak. He has sat in his throne for a long time, above the moving and multi-coloured field of world comics, like an effigy of the leader, a strange monolith, a sublime visitor, a solitary enigma.

 Volumul de fata cuprinde povestirile publicate (nu mai putin de 40) in revistele de banda desenata horror, Creepy si Eerie 9 (reviste ce au dominat piata americana de banda desenata in anii `70 in special), in primii 8 ani de cariera ai artistului. Tot de la el am mai luat si Ragemoor, volum separat.

Am incheiat cu King Aroo creat de Jack Kent si publicat in ziar, simbata si duminica, intre anii 1950-1952 si chestia care m-a atras a fost ca este un volum printat pentru prima oara dupa 60 de ani.

Pare promitator. Are introducere, poze despre made of, istoric, un world building stufos, etc. Timp sa am. Aparut la publisherul IDW in seria LibraryofAmericanComics.

De acum o perioada o sa fac o pauza la cumparaturile pe hartie 🙂 . O sa ma orientez la ebook-uri.

4 Comments

  1. cred ca ti-am vazut-o recent, dar uitasem de ea 😀

    ii dau rapid un link 😉

  2. Shit chiar am comandat prima carte the walking dead, 24 euro (ceea ce e ok fata de pretul la care am gasit-o aici in magazin: 35 euro…)

    the windup girl e chiar faina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu