Nominalizările mele la Hugo – proza scurtă

Nuvele

Nuvelele publicate în reviste apar aproape exclusiv în Asimov’s şi F&SF (singura care mai publică din când în când nuvele este Subterranean), aşa ca era de aşteptat ca aceste publicaţii să fie foarte prezente aici.

Aş vrea să-l menţionez pe Jay Lake care are cancer în stadiu terminal şi care este foarte probabil ca la World Con-ul din 2014 să nu mai fie printre noi. Fie că va fi prezent pe lista de nominalizări cu această nuvelă, fie cu cea nominalizată la Nebula – The Stars Do Not Lie din Asimov’s, eu îl voi vota pe primul loc. Atât pot să-i ofer şi eu; un mic vot care să-i arate că este preţuit şi că nu va fi uitat.

De menţionat:

Nuvelete

K.J. Parker este prezent şi la nuvelete şi la nuvele, iar lucrările lui, alături de nuveleta lui Swirsky sunt singurele lucrări fantasy de proză scurtă pe care le-am nominalizat.

Drive de James Corey este mai reuşită decât tot ceea ce a fost creat până acum în universul Expanse.

De menţionat:

 • Arc de Ken Liu (F&SF Septembrie-Octombrie)
 • The Waves de Ken Liu (Asimov’s Decembrie)
 • Heaven’s Touch de Jason Sanford (Asimov’s August)

Povestiri

Pe Robert Reed l-am nominalizat la toate categoriile, inclusiv de două ori la nuvelă. Nu mi-am propus lucrul acesta, dar şi povestirile lui mai puţin reuşite, sunt de multe ori peste ceea ce se publică în mod normal.

Era de aşteptat să nominalizez multe lucrări din Edge of Infinity, antologia lui Jonathan Strahan, pe care am considerat-o poate cea mai bună din ultimii ani.

Ar fi meritat să fie între primele 5:

Singurul motiv pentru care nu am nominalizat Immersion este că, văzând cât este de populară (fiind nominalizată la Nebula şi BSFA), mi-am dat seama că se va găsi cu siguranţă pe lista finală indiferent de ceea ce voi vota eu. Aşa că am ales să-mi dau votul unor povestiri la fel de bune, dar care au şanse mai mici să fie nominalizate.

De menţionat:

2 Comments

 1. Ma bucur sa vad “Murder Born” si “Katabasis” pe lista ta – Robert Reed este unul dintre autorii mei favoriti de proza scurta. Noumenon nu mi s-a parut la fel de reusita totusi.
  Nu stiam despre problemele de sanatate ale lui Jay Lake 🙁 . Speram ca va exista o continuare pentru “The Stars Do Not Lie” – mi-a placut foarte mult si ar fi fost interesante alte povestiri in acelasi univers.

  • In general, categoria nuveletei este mai putin competitiva. Dar ai dreptate, probabil Noumenon este cea mai slaba dintre cele 5.

   Si mie mi-a placut The Stars Do Not Lie, dar consider ca The Weight of History, the Lightness of the Future este mai reusita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu