Locus All-Time Best Polls

După foarte cunoscutele anchete din 1988 şi 1998, care au aşezat cu fermitate Dune şi The Lord of the Rings, pe primul loc în topurile celor mai bune cărţi science-fiction şi fantasy, Locus Online va găzdui în noiembrie o nouă rundă, de această dată mult mai complexă. Cititorii vor vota pentru 2 topuri ale secolului: unul pentru lucrările SFF din secolul XX, iar celălalt pentru decada 2001-2010. De asemenea vor fi 5 categorii pentru fiecare top (roman SF, roman Fantasy, povestire, nuveletă şi nuvelă), putând fi nominalizate câte 10 lucrări de categorie pentru topul din secolul XX şi câte 5 pentru cel de al doilea.

Sunt foarte curios să văd, pe de o parte, ce schimbări va aduce faţă de clasamentele anteriore, iar pe de altă parte, cum sunt priviţi ultimii 10 ani, o perioadă mult prea proaspătă pentru ca lucrurile să se fi aşezat deja.

(Îmi amintesc şi acum cu plăcere cum sorbeam din ochi Ancheta Locus publicată în numărul 503 al CPSF (cel cu coperta portocalie şi cu Phoenixul lui Florin Pîtea) şi cum îmi notam pe margine cărţile citite şi necitite, romanele avute sau cele dorite.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu