Non-fiction pentru iubitorii de SF: Lawrence Krauss – A Universe from Nothing

Această carte se bazează pe o conferinţă ţinută de Lawrence Krauss în 2009, conferinţă care s-a bucurat de un succes enorm şi care are peste 1,5 milioane de vizualizări de youtube.

Krauss este unul dintre cei mai importanţi cosmologi ai lumii, iar A Universe from Nothing va deveni cu siguranţă una dintre cele citite şi citate cărţi din istoria popularizării ştiinţei. Demonstraţia lui Krauss cum că 99% din tot Universul este compus din materie neagră şi energie neagră, că acesta este plat, are energie 0 și, cel mai important, poate să se fi născut din nimic, este elegantă, logică şi teribil de frumoasă. În acelaşi timp, posibilitatea ca ceva să se nască din nimic doar prin fluctuaţii cuantice, ridică o mulţime de întrebări fascinante în legătură cu tot ceea ce ne înconjoară şi câteva destul de înfricoșătoare în legătură cu soarta finală a universului.

O carte ce trebuie citită de către toţi cei care iubesc SF-ul în general şi space-opera în special. Iar dacă nu o veţi citi, atunci măcar urmăriţi conferinţa de mai jos:

3 Comments

  1. Intr-adevar fascinant! Descrierea lui Dawkins vorbeste de la sine “Even the last remaining trump card of the theologian, ‘Why is there something rather than nothing?,’ shrivels up before your eyes as you read these pages. If ‘On the Origin of Species’ was biology’s deadliest blow to super­naturalism, we may come to see ‘A Universe From Nothing’ as the equivalent from cosmology. The title means exactly what it says. And what it says is ­devastating.”

    Initial o ora de ascultat teorie pare mult, dar la sfarsitul acelor minute iti doresti sa fi fost un serial! Noroc ca exista si cartea ! 🙂 hmmm.. cred ca il voi asculta din nou 🙂

  2. foarte fain… mulțumesc

  3. Pingback: Goodreads Choice Awards 2012 » Cititor SF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu