De la aburi la întuneric

După antologia Steampunk – A doua revoluție, editată de colegul nostru Adrian Crăciun, Millennium Books lansează, la Târgul de Carte Bookfest, o a doua antologie de proză originală românească. (Prin “originală” eu înțeleg, la ora asta și după ziua pe care am avut-o la serviciu, “scrisă special pentru asta”. Dacă aveți alt termen la îndemână, sunteți liberi să mă corectați.) Tema pentru care 12 autori, unii veterani, alții debutanți, și-au pus imaginația la încercare de această dată nu mai este aburul, ci întunericul, sau, mai precis, goticul.

Dar să lăsăm editura să vorbească:

**

Proaspăt laureat al Eurocon Encouragement Award, scriitorul Oliviu Crâznic, autorul romanului …şi la sfîrşit a mai rămas coşmarul (2010, Editura Vremea, premiul Galileo 2011 pentru cel mai bun roman), o extraordinară demonstraţie de virtuozitate în mînuirea tematicii şi atmosferei gotice, revine în peisajul editorial în calitate de editor al unei noi antologii originale din seria Antologiile Millennium, intitulată Dincolo de noapte. 12 feţe ale goticului. De la autori consacraţi la debutanţi de mare talent, Oliviu Crâznic a adunat între copertele acestui volum o duzină de poveşti gotice de cea mai pură factură. Antologia Dincolo de noapte va fi lansată pe data de 2 iunie la Tîrgul naţional de carte Bookfest, în prezenţa autorilor.

Un detectiv particular damnat urmărind un ucigaş în serie, o însărcinare comunistă cu motivaţii oculte, călători în timp în vremea lui Jack Spintecătorul, victimele farmecelor şi consecinţele apelării la vrăjitoare, vizitatori americani la un cimitir străvechi din România, un călugăr medieval făcînd o descoperire zguduitoare, un frate şi o soră împinşi către crimă şi păcat, un sat bîntuit de lupi şi de legende, o diavoliţă luată prin surprindere de sfîrşitul lumii, un preot răpit de doi bărbaţi misterioşi şi forţat să trateze rănile unei tinere legate în lanţuri, un răzbunător înfruntînd o corporaţie dubioasă, o casă în care fantomele sunt prizoniere şi victime… pe scurt, 12 FEŢE ALE GOTICULUI.

Oliviu Crâznic (editor) – Dincolo de noapte: 12 feţe ale goticului – seria Antologiile Millennium, 304 pagini, paperback, format 125×195 mm, ISBN 978-6068113791, Millennium Books, mai 2012; preţ de vînzare recomandat: 34 lei.

4 Comments

  1. Pingback: Dincolo de noapte: primele reacţii şi sumarul | Galileo Online

  2. suna foarte cool… mai ca-mi vine sa-mi iau bilet sa vin la targ!!!!

  3. Gashca de la Giotto te-asteapta cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu