Premiul Arthur C. Clarke 2012

Premiul Clarke pe 2012 a fost câştigat de Jane Rogers pentru cartea The Testament of Jesse Lamb despre care am scris în Galileo şi care s-a aflat pe longlist-ul premiului Booker, fiind publicată ca şi o carte mainstream de o editură care publică mainstream. Nu este nicio surpriză pentru că, după atâtea critici în legătură cu selecţia şi strigăte legate de faptul că un al 4-lea câştig pentru Mieville ar pune într-o lumină foarte proastă premiul, această carte a fost cea mai puţin controversată.

Despre acest roman cât şi despre celelalte nominalizări s-a scris foarte mult în ultimele săptămâni, cele mai interesante articole fiind cele ale lui Adam Roberts partea 1 şi partea 2 şi Maureen Kincaid.

2 Comments

  1. N-am citit celelalte carti nominalizate, dar Jessie Lamb nu mi se pare ca merita premiul. E o carte destul de buna, dar nu ATAT de buna. (Impulsul mea pe tot parcursul cartii a fost sa o pocnesc pe Jesse peste ochi si sa sper din tot sufletul ca n-am fost atat de proasta la 16 ani…)

  2. E interesant ca tu, spre diferenta de mine, privesti cartea din punctul de vedere al unei foste adolescente. La fel de interesant ar fi sa aflam ce parere are despre ea un tata de fata. Anybody? Bear? A.C.? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu