Nominalizările la premiul Arthur C. Clarke 2012

S-au anunţat nominalizările la premiul Arthur C. Clarke, principalul premiu britanic de SF, la care concurează cărţile science-fiction apărute în Marea Britanie în decursul anului precendent:

Am citit 4 dintre cele 6 titluri nominalizate (Hull Zero Three, Embassytown, The Testament of Jessie Lamb, Rule 34) şi trebuie să spun că pare o listă mai slabă decât nominalizările de la celelalte 2 premii britanice BSFA şi Kitschies (Hull Zero Three este foarte populară în Anglia din câte am auzit, dar până la urmă este o nuvelă; The Testament of Jessie Lamb este o carte mainstream care a intrat si pe longlist-ul de la Booker, o carte despre Apocalipsă inferioară multor altora din SF; iar Rule 34 nu este printre cărţile cele mai bune ale anului sau ale lui Stross). Lipsa lui Adam Roberts cu By Light Alone sau a lui Christopher Priest cu The Islanders este inexplicabilă, după părerea mea; China Mieville îşi continuă marşul trimful spre premiul Hugo, cu nominalizări la absolut toate premiile de până acum.

5 Comments

  1. Mai lipsesc destui… sincer, m-asteptam sa gasesc pe lista asta si romanul lui Adam Baker, Outpost, de pilda. Si pe Wingrove, cu Chung-Kuo…

  2. The Testament of Jessie Lamb suna interesant… Nu ramane decat sa ma intreb de ce versiunea Kindle costa $12 si versiunea paperback $10… asta e, in loc sa imi ia Amazonul banii, o sa mi-i ia BookDepository.

  3. Pingback: Christopher Priest desfiinţează premiul Arthur C. Clarke » Cititor SF

  4. Pingback: Premiul Arthur C. Clarke 2012 » Cititor SF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu