Si a venit timpul si pentru Dan Dobos…

Scriitorul Dan Dobos a reusit recent sa finalizeze ultimul sau roman intitulat DemNet. Acesta poate fi comandat doar online la adresa de aici sau  tastand http://dandobos.ro/magazin/ in browserul favorit. Pretul este mai mult decat accesibil si anume 36 de RON.

În 2082, natura umană a suferit modificări profunde. Cetăţenii din spaţiul DemNet pot alege să devină nemuritori, beneficiază de tinereţe veşnică şi sănătate perfectă cu ajutorul celulelor Nanosan, de stabilitate financiară absolută prin UniTrez. Pentru ca orânduirea perfectă să fie completă, mai rămâne doar un singur pas: instaurarea obligativităţii participării la consultările electorale zilnice.
Întreaga lume civilizată aşteaptă cu încântare momentul în care va fi atinsă culmea ultimă a democraţiei. Igor Lemme şi Îngerii săi au însă alte planuri…

Autorul spune despre  roman urmatoarele :

 

DemNet este începutul unei serii în care meditaţia politică se împleteşte cu extrapolarea celor mai noi tendinţe de dezvoltare ale umanităţii. Pornind de la premisa că suntem probabil penultima generaţie de muritori, romanul propune o analiză îndrăzneaţă asupra modurilor şi a motivaţiilor dezvoltării în continuare a societăţii umane, totul pe fondul unei acţiuni intense.

Si un scurt fragment din roman :

Văzută de pe orbita circumlunară joasă pe care se înscrisese Săgeata, CBA strălucea magnific. Scutul energetic avea irizaţii verzui, semn că neutralizase de curând un micrometeorit de iridiu. Lemme scrisese de multe ori despre paradoxul reprezentat de cupola unică sub care Jose Temuro îşi construise imperiul. Era o realizare inginerească fără precedent, a cărei construcţie şi întreţinere permanentă necesitau însă atâţia bani, încât nici măcar He3, producătorul de energie, nu îşi propusese niciodată să construiască un dispozitiv asemănător. Principiul după care era construit scutul se folosea pe scară largă în Ruschindia pentru protejarea navelor care mergeau spre Marte. În principiu, era un fel de sendviş în care un strat gros de aproape un metru de plasmă rece era reţinut între două câmpuri magnetice puternice. Cel de jos era generat de un dispozitiv aflat într-un turn înalt, situat în mijlocul craterului, în timp ce cel superior se compunea cu ajutorul a patru sateliţi ce zburau în orbita joasă a Lunii. Întregul complex servea de asemenea şi pentru apărare, fiindcă nicio navă nu ar fi putut străbate puternicele câmpuri magnetice fără ca instrumentele de bord să i se defecteze iremediabil. Cei patru sateliţi serveau şi ca suport pentru baterii redutabile de tunuri ionice puternice, al căror scop declarat era acela de a fragmenta orice meteorit se plasa pe o traiectorie de coliziune cu scutul. La rândul său, stratul de plasmă oprea 99 la sută din radiaţia cosmică şi putea vaporiza roci cu diametrul de până la jumătate de metru. Sub această imensă cupolă, Temuro reuşise să creeze un habitat perfect. Beneficiind de cantităţi imense de energie, de neconceput pentru epoca de dinaintea punerii în funcţiune a exploataţiilor He3, Temuro reuşea să îşi menţină atmosfera la 23 de grade Celsius. Singurul inconvenient era ziua perpetuă, amănunt despre care Kaate îi spusese că era destul de greu de acceptat pentru cei veniţi de pe Pământ.

CBA era construită în craterul Byrd, aflat spre polul nord lunar. Marginile craterului, odinioară extrem de zdrenţuite, fuseseră refăcute pe alocuri, dar arhitecţii hotărâseră să păstreze forma iniţială, uşor alungită, a craterului. Cupola energetică perfect sferică decupa două regiuni neprotejate în est şi în vest. Platoul de est era o formaţiune bazaltică dură, extrem de netedă, care devenise destul de repede locul preferat de desfăşurare al tuturor sporturilor lunare cu motor. Campionatul solar de speedere aducea o dată pe an peste zece milioane de turişti, care se cazau în hotelurile de lux ce înfloriseră în extremitatea vestică a craterului. În partea de nord a platoului bazaltic se găsea şi spaţioportul, care părea mai plin decât de obicei.

2 Comments

  1. Maestre, sper sa nu fie ultimul! E cel mai nou! Glumesc desigur…

  2. Vad ca se discuta peste tot de aceasta carte, sper sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu