Ce citesc acum :

The Painted Man de Peter V. Brett

HarperCollins Publishers
02 Aprililie 2009
Paperback 560 pages
Fantasy

Mankind has ceded the night to the corelings, demons that rise up out of the ground each day at dusk, killing and destroying at will until dawn, when the sun banishes them back to the Core. As darkness falls, the world’s few surviving humans hide behind magical wards, praying the magic can see them through another night. As years pass, the distances between each tiny village seem longer and longer. It seems nothing can harm the corelings, or bring humanity back together.

Born into these isolated hamlets are three children. A Messenger teaches young Arlen that fear, more than the demons, has crippled humanity. Leesha finds her perfect life destroyed by a simple lie, and is reduced to gathering herbs for an old woman more fearsome than the demons at night. And Rojer’s life is changed forever when a traveling minstrel comes to his town and plays his fiddle.

But these three children all have something in common. They are all stubborn, and know that there is more to the world than what they’ve been told, if only they can risk leaving their safe wards to find it.

12 Comments

 1. suna destul de bine..dar alta serie?!..ufff 🙁

 2. @masterofdoom
  Las că e DOAR o trilogie şi ultimul volum trebuie să iasă anul ăsta.
  Eu le-am citit pe primele două şi mi-au plăcut.

 3. Nu e trilogie. Mai sunt si alte doua nuvele in serie – The Great Bazaar and Other Stories si Brayan’s Gold.

 4. Daca tin eu bine minte seria asta nu va mai fi o trilogie ci au mai fost anuntate 2 carti pe langa cele 3 initiale + cele 2 nuvele, asadar 5 carti+2 nuvele. banuiesc ca era cam previzibil 🙂 Oricum, cartea asta suna bine.

 5. Ghinionul meu, frate! Cum se iveşte şansa să termin şi eu o trilogie, ea se transformă subit într-o chestie mult mai lungă!
  Mă jur să nu mai citesc decât romane de sine stătătoare măcar jumătate de an de-acum încolo că am şi pierdut şirul seriilor pe care le am deja începute…

 6. @dreamingjewel
  Eu am inceput in 2010 trei serii pe care probabil nu le voi continua..Cronin, Rothfuss si Jemisin..asta e..si pana la urma, vorba lui Beagle, totul a inceput de la cititori si de la dorinta lor de a citi cat mai multe Lord of the Rings-uri..nu conta ca toate erau la fel..sau poate tocmai datorita acestui fapt aveau atat de mare succes..suntem pana la urma “genre readers” si dorim genre..noroc ca din cand in cand un China Mieville sau un Michael Swanwick ne mai scot din aceasta blazare.

 7. @masterofdoom
  Rothfuss nici eu nu o să continui şi nici Scott Lynch (nu după “Red Seas under Red Skies”; din punctul meu de vedere “The Lies of Locke Lamora” e un foarte reuşit stand-alone). Am abandonat Robert Jordan definitiv de vreo doi ani. Mă mai gândesc dacă să-i dau înainte cu Thomas Convenant.
  Din fericire, nu-s toate Lord of the Rings-uri, hai să nu exagerăm, că nu a inventat Tolkien genul. Şi nu e asta singura explicaţie pentru serii, că aşa putea fiecare autor să scrie mai multe romane fantasy, în universuri diferite, dar de, era mai complicat… cred că motivaţia e o combinaţie de comoditate şi interes comercial.
  Şi las că am eu şi vreo două serii SF la care atârn răbdătoare, căci molima trilogiilor nu s-a menţinut numai între graniţele fantasy, deşi aici e la ea acasă.
  Viziune horror: n-o să mai avem doar trilogii de romane, o să avem trilogii de trilogii!

 8. @masterofdoom

  sa inteleg ca “The Hundred Thousand Kingdoms” nu merita efortul, dupa cum am anticipat? 😀

 9. @dreamingjewel
  Nu ma refeream la faptul ca sunt toate Lord of the Rings-uri..ci la faptul ca cititorii doreau sa simta ceea ce au simtit cand au citit Lord of the Rings..intreaga experienta a lumii secundare..si asta li s-a oferit..si li se ofera si astazi..pentru ca vor sa citeasca un gen..si se simt bine cand citesc acest gen..cand stiu la ce sa se astepte si cand aceste asteptari le sunt satisfacute.
  Tolkien poate nu a inventat genul..insa este exemplul perfect cum un gen poate fi schimbat radical de cineva care nu are absolut nici o istorie cu genul respectiv..pentru ca Tolkien habar nu avea cine e Fritz Leiber sau Robert E. Howard..cu atat mai putin sa le citeasca romanele..el pur si simplu a plonjat 1500 de ani la fantomele radacinilor unui gen si a scris ceva care dupa parerea mea a fost cel mai important eveniment (ca si influenta) din intreaga istorie post HG Welss a SF&F-ul..mai ales in fantasy, majoritatea autorilor (poate cu exceptia lui Le Guin) s-au considerat fie continuatori ai lui fie in opozitie..dar raportarea a fost la el..pana si Mieville a scris Perdito ca un contra raspuns la proza lui Tolkien.
  Ironia este insa ca Tolkien a inceput toata nebunia cu trilogiile si seriile interminabile cu un singur roman care din motive pur comerciale a fost transformat intr-o trilogie.

 10. @kyodnb
  Mie nu imi pare rau ca am citit-o..mai ales ca nu deloc o cartea groasa..a avut si cateva momente interesante..insa recunosc ca mi-ar fi greu sa o recomand cuiva..am citit 12 carti SF&F aparute in 2010 iar aceasta este pe locul 11

 11. So, vrei sa iti faci reclama la blog sau ai si ceva constructiv de spus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu