Monstruoasele colectii ale monstrilor

In sfirsit a sosit colectia Larry Niven, comandada de Moshul Niculaie dar pierduta prin depozitul Subterranean Press. Cu aceasta ocazie am tras o poza-turn spre bucurarea ochiului oamenilor normali, si in ciuda nefericitelor exceptii ce considera TONELE de lecturi drept un aspect negativ.

Volumul lui Niven este ingrijit de Jonathan Strahan, care cu aceasta ocazie si-a confirmat definitiv locul in topul personal al editorilor. Cartoiul arata foarte bine din toate punctele de vedere, iar fiecare text beneficiaza de o foarte scurta introducere semnata de autor. Avind in vedere recentele mele ‘aventuri’, micro-introducerea primului text mi-a atras atentia in mod deosebit. Iat-o in poza:

19 Comments

 1. O, Harlan Ellison ! Ma intreb cand il va publica cineva si in Romania.

 2. Arata… monstruos 🙂

  Da’ne un semn cand le termini de citit 🙂

 3. Frumos a mai zis-o Pohl:)
  Din cate vad ,majoritatea-s antologii ,sa inteleg ca preferi proza scurta ?

 4. Adrian, ma insel sau te-ai pus zdravan pe citit proza scurta datorita activitatilor de editor?

  Daca nu ai incercat pana acum, treci si prin Jeffrey Ford si Etgar Keret cand ai timp, macar ceva din textele lor care sunt online. Primul este “preferatul” editorilor de antologii de peste ocean in ultima vreme, iar al doilea un prozator evreu foarte interesant.

  (si apropos de Israel, da-i un mail lui Lavie Thidar si propune-i sa-ti trimita un text, ca doar bunicii lui sunt evrei romani 😛 )

 5. @Sagy – O parte din ele sint citite, dar s-a spus ce era de spus, sint clasici bine ‘distilati’.
  @Cosmin – Toate sint colectii (sau antologii, daca preferi termenul asta) de autor. Ca prefer proza scurta… nu pot spune asta. Depinde in ce dispozitie sint. Oricum, proza scurta este importanta pentru SF.
  @Rreugen – Nu, e doar o coincidenta. Daca te uiti in urma o sa vezi ca apar prin cam toate pozele. Proza scurta ocupa cam 30% in biblioteca mea.
  De Jeffrey Ford nu am citit nimic 🙁 , o sa incerc. Foarte bun mi se pare Robert Reed, mai ales in contrast cu faptul ca nu prea am gustat romanele sale…

 6. Prozele scurte sunt bestiale.
  Pun pareu ca majoritatea iubitorilor de SF s’a indragostit de gen in primul rand datorita prozelor si al povestirilor.
  Cel putin pentru mine sunt oricand prima varianta, inaintea romanelor.

 7. Yummy! Asteptam review-urile (eu mai ales la Pohl, GRRM si Bradbury) 😀

 8. @Skandalouz
  Cum am zis, s-a spus ce era de spus… sint best-uri ale clasicilor. Nu o sa fie recenzii, sint sigur ca nu se poate gresi cu aceste volume.

 9. +1

  Nimic de reprosat, eu ma lupt de ceva vreme cu GRRM si Arthur Clarke si merg ca unse, culegeri de exceptie. Eu le am in paperback asa ca au facut deja cute la cotor, dar pentru 9$ bucata cu tot cu transport inca zic mersi.

  Unde ai gasit Ellison? L-am vazut numai de la minim 50$.

  Si celelalte sunt in wishlist-ul meu, le-am tot pandit pe abe/bwb/biblio/ebay, dar inca nu s-au apropiat de 10$, din pacate. Poate in viitor. Mai ales acum cu transport gratuit global de la bwb.

 10. Imi lipsesc dintre astea doar Niven, Vinge si Sterling (la care am insa toate volumele de povestiri si-am citit cred cam tot ce-a publicat de la ultimul incoace). Vinge e pe lista de “maybe”, daca apuci sa-l citesti sa-mi spui daca merita. La Niven… sincer, am stat in cumpana daca s-o comand sau nu, dar introducerea cu Pohl m-a convins 🙂

 11. Mi-am amintit ce lipseste din teancul tau si-i musai sa iti iei: The Collected J. G. Ballard. Absolut superb! Si Rediscovery of Man al lui Cordwainer binemerita cu prisosinta!

 12. Pingback: Intermeci (21)

 13. Dreamsongs tata cine o publica si cand? 😉

  La Multzi Ani ppl! 🙂

 14. @whiteadi: gollancz 🙂

 15. @Schizoid
  Pe Ellison l-am agatat intr-un ‘anticariat’.
  BWB incepe sa semene cu o escrocherie. Preturile le-au umflat binisor, sint foarte aproape de preturile BD, cu diferenta ca BD vinde carti noi. Ar mai fi de adaugat ca BWB primeste cartile in general pe degeaba si reclama lor legata de volumele ce ajung in landfill e mincinoasa pentru ca bibliotecile si librariile nu le trimit niciodata acolo. In cel mai rau caz se recicleaza.

 16. @Bear
  Volumul lui Niven e super ok. Merita cumparat (eu l-am luat la preorder pe amazon cu $25) 😉
  Pe Ballard il am pe lista, dar Cordwainer Smith nu intra in preferintele mele…

 17. gresesti cu cordwaineru’, sincer.

 18. Vai, vai..sa nu aminteasca nimeni de The Best of Michael Swanwick?! 🙂 ..oi fi eu singurul fan roman al omului astuia?

 19. @Bear
  Se poate…

  @masterofdoom
  Best of Swanwick poate fi luat in format electronic de pe BAEN, eu asa am facut. Din pacate varianta pe hirtie poate fi gasita numai la preturi astronomice. La fel volumele lui Jack Vance, Lucius Shepard si altii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu