Concurs cu autori straini

Aveti un autor strain favorit? Nu s-a auzit de el in Romania pana acum? Acum e sansa voastra sa-i faceti reclama, pentru ca trei bloggeri s-au hotarat sa initieze un mic concurs.

Asadar, Schizoid, voicunike si Assassin asteapta de la voi un text despre un autor strain, nepublicat pana acum in Romania (important: textul trebuie sa fie despre un autor, nu o recenzie a unei carti). Detaliile vin direct de la sursa:

Conditii de fond, a caror incalcare atrage nulitatea absoluta – eliminarea din concurs:
• autorul sa nu fi fost publicat in Romania pana la data inceperii concursului, respectiv 3 decembrie 2010; exceptie la regula sus-mentionata o reprezinta publicarea unui text intr-o antologie;
• autorul sa fi publicat cel putin doua carti pana la data inceperii concursului.

Conditii de forma, a caror incalcare atrage nulitatea relativa, trimiterea spre autor pentru revizuire:
• minim 600 de cuvinte;
• minim analiza unei carti;
• un profil stilistic al autorului;
• o influenta notabila asupra autorului;
• un element de noutate al autorului.

Premiile sunt, evident, sub forma de carti: pentru locul intai prequel-urile Dune (trilogia Caselor) de Brian Herbert si Kevin J. Anderson, plus Razboiul batranilor de John Scalzi, iar pentru locul doi Haita, Crucifix si Cosmar de inchiriat de Serge Brussolo, plus Camuflaj de Joe Haldeman (editiile in limba romana).

Concursul nu e organizat in colaborare cu vreo editura, asa ca nu exista nici o garantie ca autorul vostru preferat va fi si tradus. Dar speranta moare ultima, nu? Eu sunt curioasa ce propuneri o sa apara…

Daca suna interesant, trimiteti textul la adresa concursdepublicare@gmail.com (cu subiectul PENTRU CONCURS), inainte de 20 decembrie 2010.

Retineti si urmatoarele:

Textul va fi atașat e-mailului, în format word, scris cu caractere Times New Roman, corp 12. Fiecare text va conține pe prima pagină numele autorului și titlul. În numele fișierului atașat se vor include numele autorului și titlul lucrării. Textul câștigător va fi publicat ulterior pe blogurile celor din juriu, cât și tuturor celorlalți ce se vor declara dispuși sa o facă. Spor la treabă!

Pentru informatii suplimentare… dati click pe linkurile de la inceputul articolului.

3 Comments

 1. Tevis… Walter Tevis.

 2. @Aspoiu-Da-i drumul ,ce mai astepti?

 3. Draga Nicule,

  Concursul vostru mi se pare o idee interesanta, dar nu neaparat pentru edituri, ci mai degraba pentru cititori interesati sa descopere noi autori (desi la cite site-uri si bloguri de recenzii exista in engleza…).
  Eu unul am trecut demult de faza in care incercam sa conving editorii sa publice una sau alta. E un pic anapoda ca cititorii sa duca munca-lamurire cu editurile sa le convinga sa publice carti pe care ei, cititorii le doresc. Din punctul meu de vedere editurile care asteapta asa ceva nu merita decit sa se duca dracului, in frunte cu editorii (sau aia de iau deciziile). Le doresc un faliment cit mai rapid si cit mai dureros.
  Revenind la Tevis, de fapt la Mockingbird, eu am recomandat-o pe unde am apucat, cine a avut ochi si urechi a prins ideea. Cine nu, asta e. De vorbit am vorbit si cu un editor, editor care a argumentat ca drepturile sint scumpe, Tevis nu e deloc cunoscut ca autor de SF in RO, prin urmare este o afacere proasta. Cam atit cu ‘descoperitul’ de autori buni dar mai putin cunoscuti.
  Trebuie sa realizati ca editorii vor carti rentabile, nu neaparat carti bune. Iar autorii inca ‘nedescoperiti’ nu sint deloc rentabili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu