Revista Nautilus lansată în format digital!

nautilus poster

In comunicatul de pe facebook (probabil preluat de pe blogul Nemira) se anunta ca:

Revista Nautilus este primul produs de presă din România lansat în formatele digitale .epub și .mobi, optimizate pentru dispozitive dedicate lecturii electronice (e-readere) și pentru dispozitive mobile (smatphone, tablete).

Nu stiu in ce masura este vorba de primul produs de presa in format digital pentru ca zilele astea tocmai am descoperit ca mai laseaza si altii variante electronice, dar pentru Ipad. Ca o fi sau nu acelasi lucru e cam discutabil.

Primul numar în versiune digitala poate fi descarcat in format .epub de aici sau in format .mobi de aici.

15 Comments

 1. Corect, Kyo, si Onemagazine si-a anuntat intentia de a veni cu o versiune portabila. Daca revista lor e mai degraba glossy (un tablet permite asa ceva) si e dedicata pentru iPad, revista Nautilus in versiune digitala are o portabilitate muuult mai mare ;). In plus, nu stiu daca a aparut deja Onemagazine pentru iPad.
  In fine, ideea este ca de acum inainte va urma o avalansa de periodice in formate mobile. Ceea ce nici nu e rau… 😉

 2. Da. Nu am vrut sa sune ca si cum v-am corectat pentru ca nu stiam in ce format va fi portata pt ipad, dar daca tot am descoperit articolul merita mentionat 🙂

  Si adaug ca am ajuns intamplator la ei pe site ( 🙂 ) pe cand browseream de zor dupa un ziar, cotidian, in care sa gasesc niste stiri culturale. Din pacate e slaba rau miscarea pe sectorul asta.

 3. Tot intamplator am dat si eu de ei, ca un facut, dupa ce anuntasem intentia de a pune Nautilus intr-un format mobil 😀
  De precizat ca Nautilus foloseste formatele epub si mobi, limitate (deocamdata) din pdv al “spectaculozitatii”, dar cu o larga raspandire pe e-book-readere. Iar intentia noastra tocmai asta a fost: sa oferim o versiune mobila celor care au e-book-readere.

 4. Pentru iPad cred ca trebuie software, sau “app” cum ii spun cei de la Apple.

  Am transferat aseara Nautilus-ul pe Kindle si apare ca avand coperta de la o alta carte de la Nemira.

 5. “hotii”! 😀 (substantivul)

 6. Epub rulz!!!
  Pentru mine, Nautilus are acum mai multe sanse sa fie citita cap-coada, fara sa fiu distras de comentariile belicoase 😀 In plus parca e ‘mai revista’ (as opposed to website).

 7. De fapt Calibre rulz 🙂 Pentru ca dupa ce il instalezi orice format rulz..si e free!!!

 8. @masterofdoom
  Calibre e o scula excelenta (mai putin cind fisierul sursa e pdf), dar are o mica-mare buba: nu prea se decurca cu diacritice.

 9. Fara legatura dar e foarte proaspat..de cateva minute aparut

  Gorgeous, gritty trailer for George R.R. Martin’s Game of Thrones
  http://blastr.com/2010/11/gorgeous-gritty-trailer-f.php?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

 10. @Aspoiu
  Adevarat..si cu diacriticile si cu pdf-ul..pentru pdf eu folosesc Mobipocket Creator

 11. wow!…face si transformari din html :O…nu stiam asta 😀 acum depinde cum ies…

  mmm…uitasem cine-l joaca pe Ned…nu prea imi place acum ca-l vad la treaba :D…Tyrion in schimb, promite 🙂

 12. @kyodnb
  Face toate transformarile posibile

  Lasa ca Ned iese destul de repede din peisaj 🙂

 13. @Aspoiu

  Mie imi plac webzine-urile. Portarile pe diverse platforme mi se par doar produse adiacente, pentru comfortul clientului. Apreciez discutiile care se nasc online, iar portarile sau print-urile ma priveaza de acestea. Nu ma refer la certuri sau discutii tampite, astea sunt inerente, insa cred ca prin moderare atenta si rabdatoare, in timp, o revista online, fie ca e blog de opinii ca a voastra, sau news outlet ca Galileo Online, sau de fictiune ca Nautilus, poate sa isi formeze un miez de cititori care sa participe la discutiile generate de articole. Eu apreciez dicutiile astea pur si simplu pentru ca apreciez mai mult ideea de a “discuta la o povestire/articol” decat pe cea de a “discuta la o bere.”

  Stiu ca dureaza ani de zile pana sa se formeze o asemenea comunitate, dar am vazut cateva exemple si mi se par okay – forumul Asimov’s, Making Light, etc.

 14. Chiar si blogul vostru, care nu stiu ce varsta are, beneficiaza de cativa cititori care comenteaza si discuta articolele civilizat si on-topic (din care motiv va si sugeram sa incercati niste user-generated content :D)

 15. suntem in grafic pentru al treilea an…se vede la Archives exact…sus, in dreapta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu