Aparitii editura Leda – Gaudeamus 2010 –

gaudeamus

Târgul Internaţional GAUDEAMUS Carte de învăţătură, ediţia a 17-a, se va desfăşura de joi, 18 noiembrie, până luni, 22 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo.

Deschiderea oficială a ediţiei: joi, 18 noiembrie, ora 18.00.

Programul de vizitare al târgului este următorul:

 • joi, 18 noiembrie: 16.00 – 21.00
 • vineri, 19 noiembrie – duminică, 21 noiembrie: 10.00 – 20.00
 • luni, 22 noiembrie: 10.00 – 16.00

Aparitii editura Leda

SNOW CRASH de Neal Stephenson

Traducere din limba engleză de Ana-Veronica Mircea

Romanul Snow Crash (1992) a marcat un punct de cotitură în literatura cyberpunk, aducând, pe lângă speculaţiile despre viitorul apropiat şi acţiunea intensă cu care clasicii genului îi obişnuiseră pe cititori, o bine-venită doză de umor.

Romanul urmăreşte în paralel un personaj masculin, Hero Protagonist, şi unul feminin, Y.T., care se implică în lupta pentru a proteja America post-naţională a unui viitor apropiat împotriva infestării cu un virus ce acţionează pe căi biologice şi informaţionale.

RECUPERATORII de Eric Garcia

Traducere din limba engleză de Ovidiu Petrişor

Thriller-ul futuristic Recuperatorii al autorului american Eric Garcia pune publicul dinaintea unei situaţii mai puţin obişnuite. Mai precis, Garcia este autorul romanului, dar şi al scenariului filmului Repo Men, inspirat de roman, lansat în acest an de studiourile Universal Pictures şi avându-i în rolurile principale pe celebrii Jude Law, Forest Whitaker şi Liev Schreiber.

Atât cartea, cât şi filmul spun povestea palpitantă a unor recuperatori care, într-un viitor apropiat de domeniul coşmarului, îi caută şi îi măcelăresc pe deţinătorii de organe artificiale care nu îşi pot plăti creditele contractate la bănci.

PRAXIS de Walter Jon Williams, VOL.1 DIN TRILOGIA PRĂBUŞIREA IMPERIULUI GROAZEI

Traducere de Cristina şi Ştefan Ghidoveanu

Shaa: primele fiinţe extraterestre care au întrevăzut adevărurile Praxisului…

În momentul în care începe cartea, puţine lucruri se cunosc despre shaa. Au ales să se izoleze de imperiul lor, pierzându-şi treptat interesul faţă de civilizaţia pe care au construit-o. Ca rezultat al atingerii unei vârste apropiate de nemurire, aceste fiinţe au trăit nenumărate milenii, dar o viaţă atât de lungă a făcut ca memoria lor să devină suprasaturată. Chiar şi construirea unor reţele masive de computere care să le extindă capacitatea de stocare nu a făcut decât să amâne sfârşitul inevitabil. Cu setea de cuceriri stinsă şi cu amintirile impresionante năruindu-li-se, shaa încep să se sinucidă unul câte unul.

Când cel din urmă shaa alege moartea, prima rasă cucerită de ei, naxizii, se revoltă împotriva ordinii prestabilite şi încearcă să preia printr-un complot conducerea imperiului, invocând faptul că, fiind cei care au trăit cel mai mult sub influenţa Praxisului, sunt singurii în măsură să asigure continuarea acestei ideologii apăsătoare şi invariabile.

Personajele se vor afla în centrul unei poveşti relatate cu măiestrie, cu răsturnări de situaţie şi cu umor, o poveste plină de victorii şi de înfrângeri, de sentimente împărtăşite sau trădate, pe fundalul unor bătălii spaţiale desprinse parcă din Battlestar Galactica sau al unor relaţii de tip feudal extinse la nivel cosmic, în ciuda tehnologiei ultrafuturiste, amintind de celebra saga Dune a lui Frank Herbert.

6 Comments

 1. + alte 563984357 de cărţi cu vampiri lansate cu ocazia târgului :))

 2. sa stii..eu m-am cam speriat cind am browserit la ei pe blog – dupa o perioada lunga in care am stat departe-…daca se si vand bravo lor 😀 …pina la urma trebuie sa scoata bani de undeva sa poata sustine si cartile pt cei mai pretentiosi 🙂

 3. Păi da, cerere şi ofertă… Pentru mine este ciudat pentru că nu m-au pasionat deloc şi nici nu prea le-am încercat. Mă simt ca o fată care merge pe jos liniştită, iar pe stradă aleargă nişte fete ca la maraton după autobuz :)) Nu simt la fel, dar înţeleg că îşi doresc vampirii şi le place 😀

  Nu-mi dau seama totuşi dacă ce prinde este partea cu sânge+ recuzita vampirilor sau poveştile de dragoste şi aventura.
  @kyodnb

 4. 😀 😀
  eu zic ca a doua parte…si in special povestile de dragoste, daca avem in vedere ca publicul tinta il reprezinta adolescentii…ca sunt vampiri, pirati, haiduci sau justitiari nu prea mai are asa o mare importanta.

 5. Mda, cu toate astea fetiţa mea de la meditaţii era clasa a VII-a şi nu citea DECÂT ce avea vampiri sau orice fiinţă care făcea ceva dubios cu sângele :))

 6. Nu va speriati! Atata timp cat doar citesc si nu viseaza la alte cele…In cele din urma sunt doar niste povesti (poate chiar mai putin sangeroase decat Capra cu trei iezi…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu