E-books de la Nemira

Daca aveti un e-book reader si vreti sa cititi si in romana sau daca amanati cumpararea unuia pentru ca nu aveati material de lectura… exista sperante: Nemira tocmai a lansat o librarie virtuala doar cu e-books in limba romana.

Nemira e-books

Cartile vin in formatele epub si mobi, pe care le pot citi aproape toate readerele (cred ca eBookwise-ul meu cel vechi nu stia de ele, dar cele mai moderne ar trebui sa se descurce). Din pacate, oferta la SF/F este foarte limitata momentan: o singura carte, din cate am vazut eu, Little Brother a lui Cory Doctorow.

Multumita lui Vlad Puescu, am testat cartea pe Kindle-ul meu si arata foarte bine – toate diacriticele sunt la locul lor, fonturile arata la fel ca in carte (in Little Brother apar unele fragmente cu alt font decat restul textului), iar notele de subsol functioneaza onorabil (repaginarea nu e extraordinara dupa ce te duci la o nota de subsol, dar nimic deranjant). Avand in vedere ca varianta pe hartie costa 40 lei, iar cea electronica e 20… eu zic ca merita.

O singura chestie ii lipseste librariei Nemira: relationarea intre sectiunea de carti pe hartie si cea de e-books. I-ar trebui ceva de genul Amazon – “aceasta carte exista si in varianta Kindle, la pretul de X lei”.

Pentru mai multe detalii, mergeti pe blogul Nemira.

8 Comments

 1. Mai multe ebooks la http://editiadigitala.ro/ (Editura ART cu cativa scriitori rusi, Niculescu cu… Adrian Nastase).
  Oricum, e un inceput. Bravo !

 2. Aș dori să te întreb pe tema “toate diacriticele sunt la locul lor, fonturile arata la fel ca in carte”.

  Editura Nemira folosește diacriticele incorecte (cu sedilă) pentru formatul Mobi, sunt sigur că varianta pe hârtie are diacriticele corecte (cu virgulă), cum se văd diacriticele pe Kindle?

  Știu că Kindle3 este primul Kindle care are suport pentru diacriticele corecte, dar nu am văzut nicio captură a unei cărți de la Nemira pe un Kindle3, poți să publici o comparație carte pe foaie și Kindle pe tema diacriticelor?

  Știu că pare aiurea, dar pe mine chiar mă enervează diacriticele incorecte, iar sloganul editurii Nemira este *plăcerea lecturii*, care în cazul meu nu prea s-ar
  adeveri.

 3. Pe mine nu ma preocupa diacriticele corecte sau gresite… citesc la fel de bine cu ambele, iar Kindle-ul meu e generatia a doua. Deci sper ca Nemira sa nu lanseze carti cu diacritice care nu se afiseaza… Putem sa continuam pe blogul Nemira, am comentat ceva similar si acolo.

 4. Formatul .epub are si el probleme cu diacriticele, Craii de Curtea Veche nu se afiseaza in intregime corect (sh si tz nu apar deloc pe PocketBook 360-ul meu).

 5. Eu am folosit cuponul cadou pentru a lua Ghidul Xeno – Englezii, si am citit-o pe un Sony PRS-650. Fontul integrat in epub, Liberation, afiseza diacriticele corect, spre deosebire de fontul pe care il foloseam in reader inainte, si anume Droid. Am inlocuit Droid cu Liberation si nu mai am probleme.

  PS: Folosesc un firmware “rusificat” care imi permite sa suprascriu fontul si aspectul textului folosite in carte.

 6. Pingback: Galileo Online » Intermeci (16)

 7. Probleme vor mai fi cu e-book-urile, problema este verificarea compatibilităţii pentru diverse e-readere şi evident cu diversele formate de fişiere. Oricum se pare că micile “bug-uri” de până acum, puteau fi evitate printr-o verificare corespunzătoare. După cum au anunţat pe blog, vor trimite celor care au cont la Nemira, un cupon gratuit. Abia atunci se va putea face un rezumat al necompatibilităţilor şi se va trece la remedierea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu