Vinatoare de Tachyoni (I)

Datorita BD am practicat in vara asta o adevarata vinatoare a volumelor publicate de Tachyon. Nu stiu prin ce mecanisme si algoritmi nebuni in fiecare zi un alt volum beneficia de o reducere consistenta, asa in cit am stat zilnic cu ochii pe cartile din wishlist.

Deci, de sus in jos…

bestof

Primul autor / autoare nu cred ca are nevoie de vreo prezentare. Volumul de fata aduna 18 texte in peste 500 de pagini. Din punct de vedere al selectiei, volumul este identic cu cel publicat in 1990 de catre Arkham (hardcover), insa fara ilustratiile foarte reusite semnate de Andrew Smith. Si prefata este schimbata, cea noua fiind semnata de Michael Swanwick, cea veche de catre John Clute.

Colectia lui Peter Beagle nu este tocmai un Best of per se, este un Best of 2007 – 2009 (9 proze) cu un mic interludiu poetic, The Unicorn Tapestries datat 1981. Ar mai fi de amintit si colectia The Line Between ce contine si Two Hearts, sechela The Last Unicorn (inca in wishlist).

Joe Lansdale (texan ce traieste ‘la tzara’) este un scriitor multi-genre mai putin cunoscut (tradus?) in RO. Domnul de fata este “2007 Grand Master,  for contributions to the field of Horror fiction”.  Cele 17 texte din colectie cocheteaza cu horror-ul si fantasy-ul (sau combinate), si au de a face cu “racism, ignorance, urban and rural deprivation and corruption in public officials, extremely dark  pedophilia and anti-gay violence subject matters”. Aviz cardiacilor si bigotilor.

Charles De Lint este iarasi putin cunoscut cititorilor romani. Nascut in Olanda si stramutat prin Canada in frageda copilarie, locuieste acum in Otawa si a publicat peste 60 de volume, fiind maestrul Urban Fantasy necontestat (nu, nu Twilight bai!, ci undeva intre fantasy-ul clasic, mitul modern si realismul magic contemporan). Printre altele tipul este poet, compozitor si interpret de muzica folk – boem de meserie. Colectia de fata este un pic mai speciala pentru ca autorul a selectat textele in urma consultarii cu cititorii prin intermediul  FaceBook, Twitter si MySpace. 29 de texte scrise intre 1984 si 2007.

The Best of Michael Moorcock, colectie ingrijita de John Davey cu aportul sotilor Vandermeer… Despre autor nu sint prea multe de spus, sau sint prea multe de spus. Colectia aduna 16 texte, printre care o poveste din Melibone, The Opium General, Behold the Man si ‘trilogia’ My Experiences in the Third World War.

Cei de la Tachyon produc niste carti extraordinare din punct de vedere al continutului, dar si al prezentarii (majoritatea au design-ul interior executat de John Coulthart), un singur defect au pentru mine – nu sint hardcover.

Maine partea a doua.

13 Comments

 1. Eu incerc sa-l fac pe de Lint cunoscut cititorilor, dar nu prea functioneaza… 😛 Votez sa incepi cu colectia lui, pentru ca sunt curioasa. Cele 2 pe care le-am citit eu mai demult au fost misto.

 2. Am zis eu ceva despre vreun inceput sau vot? 😀

 3. cine sau ce e BD? 😀 …

  later edit…da..cam cascat e putin spus 😀

 4. BookDepository!!! 😀

 5. @aspoiu
  pune si niste linkuri si mai anunta superofertele astea.

  @kyodnb
  imi place ca ai umor

 6. Tocmai am aflat ca reducerile pe care le vad eu nu se vad la fel pentru toata lumea… 🙁

 7. Asa e, la mine reducerea la prima carte e de 8% iar la a doua de 11%.

 8. pe BD com tiptree e €11.43 (€1 reducere), iar pe BD uk e €11.33 (€4.94 reducere)
  sa inteleg ca sint preturi diferite pt cele 2 piete?

 9. Preturile difera de la tzara la tzara, in functie de IP. Se pare ca este o chestie mai noua… Sorry.

 10. Pai trebuie sa-si scoate cumva si ei cheltuielile pentru livrarea cartilor in diferite tari. Ei spun ca livrarea e gratuita worldwide dar, de fapt, in pretul cartilor e inclus costul livrarii, si a mai fost discutia asta pe CG, daca nu ma insel. 😉

 11. Pingback: Galileo Online » Intermeci (11)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu