Clasamentele CititorSF 2009 – Listele scurte in lucru

2009-2Multumiri: In primul rind dorim sa multumim tuturor celor care si-au exprimat preferintele in faza nominalizarilor. Deasemeni dorim sa multumim celor care ne-au sprijinit in acest “demers care încearcă să afle care au fost cărţile/povestirile SF&F&H publicate în 2009 care au plăcut cel mai mult fanilor dedicaţi.” (copyright Vlad “Nemira”) – si lista este destul de lunga. Va multumim!

Statistici: “Prezenta la vot” a avut o evolutie in forma de “V”, “fundul curbei” (copyright Ilicea) fiind atins in 27 martie. Rata de completare a survey-ului a fost de 68% (in medie s-a nominalizat la 6 categorii si s-a dat skip la 3, dupa preferinte). Nominalizantii au introdus cu degetelele lor numai putin de 1442 de titluri. Cele mai putine optiuni au fost exprimate la categoriile de proza scurta. Ca termen de comparatie, sintem cu 1 mm mai bine decit Aurora :D. Ca tot veni vorba, am primit nominalizari din Austria si Canada (pun pariu ca la asta nu va asteptati! :)), adica cum vine vorba, sintem internationali acum ;).

Ce urmeaza: Lucrez din greu la centralizarea optiunilor. Pina acum nu sint surprize majore, dimpotriva, optiunile exprimate arata maturitatea deosebita a fanilor SF (cu exceptiile de rigoare, desigur). Listele scurte vor fi disponibile in aceasta noapte. Mergem pe principiul plutonului fruntas, asa ca vor fi liste cu 4,5 sau 6 titluri. Acolo unde nu exista un pluton fruntas, vom merge pe primele 5 titluri. Din pacate am fost prea optimist cind am estimat ca votul o sa inceapa pe 2 aprilie – cel mai probabil o sa inceapa simbata dimineata, adica 3 aprilie.

Pina atunci avem nevoie de ajutor pentru a stabili cite zile vor fi deschise poll-urile pentru vot? 7, 10 sau 12?


15 Comments

 1. Fiind vorba de saptamina Pastelui, cred ca 2, 3 si 4 aprilie o sa fie slabe ca votare. 5 aprilie o sa fie adevarata prima zi pentru vot. Cum 5+7=12, 7 zile fiind durata ideala pentru vot, dupa nominalizari, dar voi considerati 2 ca prima zi, probabil ca 10 zile de vot este cea mai buna varianta.

 2. 10 zic si eu, nu prea o sa am rabdare sa astept 12 zile 🙂

 3. 9 zile, pana duminica seara. pentru simetrie.

 4. 10 zile ajung clar.

 5. Noua zile si noua nopti, asta ca sa iasa bine! 😀

 6. Votez si eu pentru 9 zile. Hai Pohl!

 7. Bai, ce ma ‘nervatzi! Am zis eu ceva de 9?! 😀

 8. hop si eu…10! 😀 pt Romania?! 😀

 9. cred ca ar fi interesant sa ne spui cati votanti au fost (macar cu aproximatie).
  altfel ar fi numai bine sa fie 10 zile pentru votare, pe 12 aprilie (luni) sa vedem castigatorii.

 10. Zece, înc-odată!

 11. suna nostim “Fundul curbei”. Curba fundului cand cand a fost atinsa? Si de catre cine? 🙂

 12. bai, mai asteptam mult? ierarhie, degetele poporului vor sa te voteze!

 13. Pai daca stau da ma gindesc 😀 😀 curba fundului poate fi atinsa de catre orice fan sf cu oarece viziune 😉 despre viitor! Si daca lucrurile nu sunt lamurite ascultati gazebo-i like chopin! 😀

 14. @Bear
  Alte urgente nenicule 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu