LibrariaDigitala.ro

In aprilie, pe LibrariaDigitala.ro se vor lansa  peste o suta de carti in format electronic, care vor putea fi downloadate, contra cost, de pe site. Vor exista peste 100 de titluri de carti din fondul editurilor partenere; dorindu-se ca ulterior, sa existe cate o lansare speciala pe saptamana.

Preturile vor fi intre  0.99-2 euro, pentru cartile fara copyright, 2-4 euro pentru carti de succes care nu se mai gasesc in print, 5-6 euro pentru aparitii recente, de doua ori mai ieftine decat editia print.

Dintre editurile partenere mai importante amintim Trei, Pandora M, Polirom, Publica, Nemira si Litera. Polirom va pune la dispozitia cititorilor marii clasici ai literaturii romane si autori romani contemporani, dar si straini, cum ar fi “Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde, iar Nemira va aduce “Craii de Curtea-Veche” lui Mateiu Caragiale sau Gustav Meyrink – “Golem”.

Interesant este ca si editura Humanitas si-a propus ca anul acesta sa scoata la vanzare peste o suta de carti electronice. Din iunie vom avea disponibile variante alectronice ale unor volume de Noica, Liiceanu plus alte personalitati ale culturii romanesti, cu preturi ce vor varia de la 3 lei cartea pana la 25 – 30 lei in cazul volumelor mai pretentioase. Se presupune ca o carte de 70 de lei printata ar putea fi gasita electronic la pretul (promotional!! ) de 30 de lei.

Mai multe detalii in editia Romaniei Libere de aici.

3 Comments

  1. 100 de carti?! Daca te gindesti ca Nautilus are deja 100 de titluri… Si apoi nu se spune nimic de formatul in care o sa fie disponibile, cu sau fara DRM, si mai ales CIND.

  2. Tot e bine, cu pasi mici ajungi departe.

  3. Vor fi cu social DRM (deci poti sa le copiezi pe diferitele deviceuri pe care le detii), in toate formatele potrivite pentru ereadere si smartphone (epub, mobi, kindle, ramane de vazut daca si pdf reflowable; dar oricum nu vor fi txt sau doc LOL)
    Pana in vara platforma ar trebui sa fie deschisa tuturor (se spera mai devreme, gen aprilie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu