Locus – Recommended Readings 2009

Recommended Reading List 2009 a fost postata aici! Pentru mine este lista cea mai echilibrata si o consider de referinta.

14 Comments

 1. Sunt si antologii JJA pe acolo 😀

 2. curios cum lista romanelor incepe tocmai cu kage baker, odihneasca-se in pace… vazui si daryl gregory, gata, m-ati convins cu asta 🙂 si o intrebare: v-ati luat careva galieo’s dream al lui KSR? nu stiu daca sa-l iau acum sau s-astept paperbackul…

 3. Baker e prima pentru ca lista este alfabetica.
  KSR… Sa zicem ca am sarit cu totul peste ‘paper’ … 😀

 4. mda, Boneshakeru e si ea pe acolo…mda…si apropo, Norse Code cica e muci…

  nu sunt intotdeauna prea bine puse la punct listele astea 🙂

  http://www.sfsite.com/08b/nc302.htm

 5. Depinde de gusturi. Pentru unii listele Locus sunt okay, altii merg pe alte directii. Acum, liste sunt destule.

 6. uite vad ca si la povestirile din Asimov`s nu stau prea bine (oricum nu sunt multe)…vreo doua mi s-au parut chiar comune…si una, doua intr-adevar m-au prins..
  Numarul din martie vad ca a fost mai interesant…daca tot il mai am o sa si arunc o privire 😀

 7. Si eu am vazut la proza scurta o multime de titluri pe care nu inteleg de ce le-ar recomanda cineva…

 8. din nestiinta?! sau poate pentru ca nu sunt capabili sa distinga intre ce inseamna o povestire buna, fie dpdv al ideii, fie al constructiei si una clar mediocra. si poate unii autori chiar trebuie bifati… 😀

  atata valva si nebunie cu Boneshakeru asta, dar mie tot mi-a lasat impresia unui mare fâs. sunt si recomandari interesante nu zic nu..

 9. Ei, cred ca sunt niste motivatii comerciale care primeaza, apoi niste prietenii care se itesc pe ici pe colo …

  Sunt liste Locus, care e o revista pentru insiderii genului, asa ca aici se regleaza multe lucruri care se intampla in politicile lor interne.

  Zau … uite, cartea asta, e cu o masina, Scuturaoase, care provoaca eliberarea unui gaz, si toti se fac zombi. FRATE. TI-O RECOMAND.

  Semnat, LOCUS.

  Hmm.

 10. E super lista! Si probabil contine ca si in alti ani toate nominalizarile la Hugo. Eu le vad cu cele mai mari sanse pe City&City a lui Mieville (care apare in toate topurile pe ’09, fie SFF fie mainstream, la fel ca si Chronic City), Transition a lui Banks, Julian Comstock a lui Wilson, The Windup Girl, poate si Baker care are un ultim roman super, poate Palimpsest care e mai mult decat originala.

 11. eu la City & city am citit in momentul aparitie un articol care nu ii era prea favorabil volumlui si de asta nici nu ma grabesc sa o citesc. oricum atmosfera deliranta din Perdido nu o s-o mai gasim nicaieri in scrierile lui. oricum nu prea curind. pot sa bat pariu 😀

  Transition cica ar fi cam datatoare de dureri de cap…si nu prea cu punctul pe “i” 😀

 12. @kyodnb
  City&city e de departe cea mai focalizata carte a lui Mieville. Tocmai asta e interesant, ce reuseste sa faca cu o actiune bine conturara. Asa e, nu vei gasi atmosfera din Perdido, dar stii ca este o carte a lui. Un Mieville nou dar absolut interesant. Si chiar cred ca are, anu asta, mari sanse la premii.

 13. @kyodnb
  Iar Transition nu-i un Asimov asta e sigur, dar daca ii dai o sansa la sfarsit, cand se leaga toate actiunile, te simti rasplatit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu