Intoarcerea la clasici (III)

Carti mai noi, dar tot clasici… sau in orice caz, consacrati.

p3

James Morrow  – The Philosopher’s Apprentice, genetica, bioinginerie, clone… fara suflet, fara notiuni de bine si rau, deci complicatii, mai ales cind una din clone dispune de miliarde de dolari.

Stephen King – Under the Dome, cel mai nou ‘dictionar’, inca necitit.

William R. Forstchen – One Second After, EMP masiv care distruge orice tehnologie bazata pe energie electrica, adica cam tot.

Margaret Atwood – The Year of the Flood, sechela lui Oryx si Crake, care se pare ca va deveni trilogie pina la urma.

Gene Wolfe – An Evil Guest, SF amestecat cu Fantasy si Horror.

Nancy Kress – Steal Across the Sky, primul contact se realizeaza prin intermediul internetului, un mesaj din partea unor alieni chinuiti de remuscari.

Gwyneth Jones – Spirit, Contele de Monte Cristo in cheie SF.

Adam Roberts – Yellow Blue Tibia, invazie extraterestra camuflata intr-o conspiratie a lui Stalin.

Iain Pears – The Dream of Scipio, mainstream, greu, nu stiu cind o sa am curaj sa ma bag in ea.

13 Comments

 1. ai dat-o in patima cartzoaielor… sint curios de gwyneth si de roberts. la evil guest am citit reviews dezamagite, asa ca n-o sa ma grabesc. cit ai dat pe king? e nou sau second hand? ma cam intimideaza dimensiunea, asa ca il mai amin cu lectura…

 2. acu’ am bagat de seama… forstchen ala e un clasic de prima mina, nu-i asa? 😀

 3. Whoa, An Evil Guest … mama, ce ameteala! Eu la prima citire n-am inteles nimic 😀 Dar … daca il citesti a doua oara pot sa pun pariu ca o sa iti ramana in minte mereu – nu e (dupa parerea mea) una dintre cele mai bune carti ale lui GW, dar e sugestiva si thought-provoking intr-un mare fel. Eu am citit-o de patru ori pana acum si cred ca tema este doppelganger-ul, dublul – de fapt formele sau procesele prin care noi, oamenii, ne ‘deghizam’ pana cand devenim complet altcineva.

  Insa nu stiu ce sa zic, daca nu ai timp intr-un an sa o citesti si a doua oara, ca sa reusesti sa treci peste incalceala de sf brabdurian, horror lovecraftian si crime noir (si sa treci peste incercarile de umor tongue-in-chick caracteristice noir-ului, dar care lui GW nu ii ies DELOC) … e greu de crezut ca o sa gasesti cartea okay 🙂

 4. Am zis in disclaimăr din numarul anterior că s-au mai strecurat și “alții”… Roberts e foarte misto. Jones am in plan, dar deocamdata nu stiu sa-ti zic nimic. Doar ca pe cei doi i-am tot gasit pe mai toate listele de scriitori under-rated.
  Pentru Gene Wolfe nu ma iau dupa review-uri, mai ales daca este o carte noua. In cazul asta nu pot sa spun ca muream dupa carte asta, dar la doua parale a intrat la gramada. De ex. un alt autor pentru care review-urile nu-mi spun nimic este McDonald. (sa zic si de recenziile la McCarthy? hihihi!)
  Pe King nu mai stiu cit am dat, dar era cu 40% reducere. La el si la Atwood nu am avut rabdare sa astept bargain. Cel putin in cazul lui King mi-a parut rau – ieri am fost in book-hunt si am gasit editia limitata, numerotata si semnata cam la acelasi pret 🙁
  Forstchen e consacrat pe segmentul lui, istorii militare americane alternative, hence pe mine nu prea m-a interesat. Actiunea din cartea de fata insa se aplica cam peste tot, si pentru ca e bazata pe documentare masiva, toti zic ca este foarte ‘credibila’…

 5. Inainte de lansare, Under The Dome putea fi cumparat prin precomanda pe Amazon.com cu 9 dolari, in loc de 35 cat ar fi fost pretul intreg. Asta din cauza unui price war intre Amazon si Wallmart.

 6. Dream of Scipio imi pare foarte interesanta

 7. @aspi-impielitatule! 🙂 iar ne faci viata amara! 🙁 Ia-le tu pe toate! 😀

 8. Is curioasa de Atwood; ma mancau degetele sa o comand asa, hardcover, dar m-am nehotarat. De Roberts am auzit doar de bine, tre’ sa investighez. Am mai zis ca mi se pare cool rubrica asta?

  P.S. Am lasat un comentariu cu multe linkuri la vintage cover 2. Cred ca e la voi in spam 🙂 Ii permiteti unul din voi accesul la posteritate?

 9. l-am vazut acum, i-am dat approve (cel putin asta zic ca am facut), dar nu-l vad…

  cred ca l-am sters din greseala 🙁 sorry

 10. @Adina
  am in plan atwood pentru viitorul relativ apropiat… dar nu promit nimic inca.

 11. Tongue-in-chick? Ce-i asta, o nouă specie de perversiune sexuală?!? Parcă se chema tongue in cheek …

 12. :))

  ups

  in ceea ce priveste conotatiile sexuale, am indoieli ca e vreo specie noua … de pe la varsta primului sarut.

 13. @kyodnb – Am auzit ca a avut loc o lupta seculara pt recuperarea sa 😀 Mersi frumos.

  @Jen – Nu-i graba 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu