Finalistii Philip K. Dick Award in 2009

 • Bitter Angels, C. L. Anderson (Ballantine Books/Spectra)
 • The Prisoner, Carlos J. Cortes (Ballantine Books/Spectra)
 • The Repossession Mambo, Eric Garcia (Harper)
 • The Devil’s Alphabet, Daryl Gregory (Del Rey)
 • Cyberabad Days, Ian McDonald (Pyr)
 • Centuries Ago and Very Fast, Rebecca Ore (Aqueduct Press)
 • Prophets, S. Andrew Swann (DAW Books)

Later update : The 2009 judges are Daniel Abraham (chair), Eileen Gunn, Karen Hellekson, Elaine Isaak, and Marc Laidlaw.

  9 Comments

  1. Am citit Cyberabad Days si mi-a placut foarte mult. Lista asta e cu mult mai interesanta decat a altor premii. De ce e Daryl Gregory roz?

  2. Ca eu i-am citit romanul de debut, Pandemonium si in afara de McDonald, care zice aspoiu ca e un obisnuit al nominalizarilor, dar mai putin al premiilor, mi-ar aduce un pic a favorit. de restu nu am auzit mai nimic.

  3. @rreugen
   Interesanta in sensul de suspecta, nu?

  4. De ce e suspecta, ca sunt premii pkd? 😀

   Eric Garcia probabil are sanse mari, pentru ca e un romancier ‘de succes’ care acum s-a bagat pe sf (si romanul e deja in productie cu niste nume destul de cunoscute in spate). Asa ca eu cred ca McDonald va ramane cu (poate) ceva premii de la britanici anul asta. Swann e unul dintre scriitorii care baga serii, alcatuite din carti groscioare, si nu cred ca o sa-l citesc vreodat chiar daca ia premiul 🙂 In rest nu stiu nimic de pe lista. Dar vreau sa citesc The Repossesion Mambo.

  5. @rreugen-De ce nu faci o recenzie sau sa spui mai multe despre Cyberabad Days?
   @Aspoiu- bine bre asa eram noi? 😀 Cite ceva despre fiecare carte se poate? ca doar esti linga sursa! 😉

  6. @voicunike
   Na, nu le am cu recenziile. Cyberabad Days e o colectie de povestiri foate bine inchegata – toate se desfasoara in India peste cateva decenii, nu multe. Stiu ca i-a aparut un roman mai vechi in ro, Necroville. Ca prozator McDonald a evoluat mult de atunci, asa ca daca ai gasit pasaje in acea carte care te-au incantat stilistic, aici vor fi si mai multe, in timp ce balariile sunt mai rare. Ca lume imaginara insa nu mai este atat de flamboyant ca in tinerete, si ideile lui sunt mai apropiate de cele ale ganditorilor/futurologilor moderni decat de cyberpunk-ul socialo-psihopupu-lalala din Necroville.

   Una peste alta, nu am gasit ca mi-am pierdut timpul citind-o.

  7. @rreugen
   Ai dreptate, e cam greu sa gasesti ‘premiere grele’ in paperback. Dar cine stie de unde sare iepurele. Daca ma uit in urma, sint destui autori care au inceput cu un PKD iar acum au locul lor bine definit.

   @voicunike
   Nu prea am ce sa spun ca nu le-am citit. Unele dintre ele nici nu stiam ca exista 😀
   Cred ca despre “Cyberabad…” a scris cineva pe site-ul srsff.

  8. Ma tulbura imaginea de pe coperta la “Devil’s Alphabet”… o_O

  9. Dintre cei premiati (sau nominalizati) la PKD, am avut surprize placute cu Richard Paul Russo, Stepan Chapman, Jeff Carlson. Cu totii au aterizat direct pe lista de must read. Deci in nici un caz n-as strimba din nas doar la ideea de PKD Award.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu