Aachi & Ssipak

Aachi_&_Ssipak_film_poster

Warning this post may contain strong or potentially offensive language! Or something like it.

Aachi & Ssipak este un film animat produs in  2006 in Coreea de Sud si regizat de Jo Beom-jin.

Premiza filmului porneste de la faptul ca intr-un viitor indepartat omenirea a epuizat toate resursele de energie si combustibili necesare pentru a supravietui. Pina aici nimic special sau deosebit fata de alte asemenea duzine de scenarii intunecate privitoare la evolutia speciei umane. Si totusi solutia gasita este una ingenioasa si mai mult decat neconventionala. Astfel cercetatorii au reusit sa construiasca un nou oras prin convertirea energiei excrementelor umane in combustibilul atat de necesar supravietuirii.

Pentru  a recompensa populatia si a se stimula o productivitate ridicata Guvernul, puternic militarizat si cu accente totalitariste, a introdus un sistem prin care fiecare persoana ce merge la baie primeste ulterior un baton de acadea speciala. Pe linga proprietatea de a se comporta exact ca un drog, acest baton dulce poate actiona si ca laxativ atunci cand organismul este “blocat” si nu poate contribui la ratia zilnica destinata producerii energiei destinata supravietuirii orasului. Cu alte cuvinte in anusul tuturor locuitorilor a fost introdus cite un microcip special destinat monitorizarii nivelului de defecatie, fiecare runda la baie declansand si sistemul prin care respectivului ii era oferit acel baton.

Totusi nu trece mult timp si apar si adevarati dependenti, traficul de asemenea batoane dulci cunoscand o inflorire si o raspandire rapida. De asemenea, dependenta de batoane a produs ca si efecte secundare o serie de mutatii celor care nu se mai puteau satura sa le consume. Si pentru a-si potoli nevoia de “drog” acestia s-au organizat intr-o banda specializata in furtul si “producerea” batoanelor pe cai ilegale. Desi aceasta poarta numele (foarte funny, nu?!) de Diaper Gang ( Banda Scutecelor) si membrii sai poarta scutecele pe cap (in semn de protest),  sunt cunoscuti ca o banda foarte sangeroasa si toata populatia tremura cand apar prin zona.

diaper

Fanaticii "diaper gang" in actiune

Povestea te prinde imediat, mai ales ca cei din Diaper Gang chiar nu pot sa nu starneasca zimbete din moment ce pier pe capete fie in confruntarile cu politia, fie in ciocnirile cu cei doi eroi, Aachi & Ssipak. Eroi ce sunt un soi de golanasi de cartier ce aplica diverse scheme pentru a mai obtine cate un baton in plus si a-l vinde pe piata neagra.

Dupa cum era de asteptat actiunea se complica si mai apar prin scenariu si un cercetator usor dus cu pluta insotit de creatia sa superpolitistul cibernetizat Geko, un regizor de filme cu tente mai mult decat erotice, Jimmy the Freak, sau Regele Scutecelor, liderul nemilos al bandei de nelegiuiti.

Animatia mi s-a parut foarte bine pusa la punct si evolutia intamplarilor este fireasca, insa nu lipsita de surprizele binevenite. Avertizez amatorii ca nu este chiar o parodie in ciuda subiectului mai neobisnuit, filmul beneficiind din plin de scene sangeroase si un tipar agreabil al desfasurarii actiunii.

Pentru a va edifica mai bine despre ce se intampla prin el aveti mai jos si trailerul.

14 Comments

 1. am adaugat si linkul la dvd de pe amazon. cei interesati click pe poza si ajungeti acolo.

  un comentator de acolo a observat si diverse trimiteri spre cultura americana si spre filme, sau personaje ca : Aliens, Misery, Indiana Jones and the Temple of Doom, Vertigo, The Untouchables, The Smurfs, Mickey Mouse, DC comic …

  la mine nu au mers conexiunile in perioada asta 😀

 2. „un microcip special destinat monitorizarii nivelului de defecatie”…
  unde le gasesti, kyo? 🙂

 3. @Bear

  ele ma gasesc pe mine 😀

 4. …unde se gasesc microcipurile, asta era intrebarea? 😀

 5. Aspoiu, cred ca se poate spune la propriu ca le scot din fund.

 6. @Loredana

  exact. si la un moment dat chiar se intampla si asta. cu scosul 😀

 7. iha, mai copii… unde se duce lumea asta? vine armaghedonu’, clar!

 8. Dincolo de ideile mai putin ‘ortodoxe’, animatia este bine facuta si foarte haioasa.

 9. Mie chiar ideile astea mai putin “ortodoxe” imi plac. Ideea este simpla, dar rationala si potential haioasa!

 10. pai!..eu va recomand numai animatii serioase 😀

  de love story nu am zis nimic, dar e si de ala plus ceva urmariri si explozii dupa cum se vede si in trailer.

 11. @costi: nush de ce, dar citind sinoapsa lui kyo tocmai „retetarium”-ul tau mi-a venit in minte. the same „organic” feeling, i guess 🙂 an nou fericit!

 12. @Costi
  Sa inteleg ca v-ati intors? Ne-batuti si ne-“pepper-sprayed”? Si cu toate hainele pe voi? 😀

 13. Musiu l’Aspoiu, in afara ca ne-au dat afara din Time Square cu gaze lacrimogene, ca cica era bine sa aratam toti ca plingeam de fericire la caderea bilei, in rest totul a decurs conform planului! 😉

 14. is fan din astea, deshi pana acum am gustat mai degraba clasici, ca Hayao Miyazaki sau/shi altele facute de Studio Ghibli, dar orice anime bun e binevenit 🙂 10x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu