John Joseph Adams – Tărâmurile pustiite (Nemira again!)

Vai, vai! Cred ca cei de la Nemira vor sa ne rupa buzunarele la targ. A mai fost anuntata si azi una bucata “bunatate” de carte.

Este vorba de antologia Wastelands: Stories of the Apocalypse a lui John Joseph Adams in care am gasit o serie de povestiri deosebite.  Recenzia mea o gasiti aici iar a lui Jen aici, partea 1,  partea a 2-a si  a 3-a (cu precizarea ca varianta ei este in engleza ).

De remarcat ca si acum s-a reusit pastrarea copertii originale si formatul volumului, dupa cum era logic, va fi asemanator cu cel de la Best Sci-fi-uri.

John Joseph Adams_Taramurile pustiite

John Joseph Adams – Tărâmurile pustiite :
Poveşti ale apocalipsei

colecţia Nautilus
130 X 200 mm, 608 pp.

Si uitasem sa adaug ca editia romanească este prima editie straina a carţii!

28 Comments

 1. Stie cineva ce s-a intamplat cu saitul Nemira?

 2. pai, mententanta, cum scrie pe el.

  vlad a zis pe blogul editurii ca isi schimba serverul, asa ca… rabdare.

 3. Se pare ca baietzii de la Nemira vor monopol SF&F la targul asta! 😀

 4. Au reusit, Adi, sa ne duca spre culmile extazului! Cit despre monopol ce mai poti spune? sunt cei mai tari!

 5. Din cate mi-au soptit mie diverse pasarici, mai au in tolba cel putin o surpriza MAJORA pentru targul asta… 😀

 6. mda, este si surpriza aia 🙂

 7. chiar aia la care ma gandesc si eu? aia cu corbii?

 8. cotzofene? 🙂 nu stiu daca la aia ma gindeam 🙂

 9. Se zvoneste ca ar fi chiar aia cu ciorile! 😀

 10. Imi place mult coperta. Tirgul de care vorbiti e la Buc nu-i asa?

 11. din pacate pentru cei care stau mai departe… da, e in bucuresti.

 12. @voicunike: deci surpriza majora e un ospat? 😀

 13. Of,of! uituc mai sunt citeodata! 😀 Locul de intilnire al tuturor sefistilor Atentie! este la STANDUL MILLENNIUMPRESS la tirgul Gaudeamus.
  La tirg va fi si cu ospete dar si chiolhanuri!

 14. Until now, as I have seen, except SRSFF member, George Lazar, and his novel, Ingerul Pazitor, there is no new Romanian book. Mike’s book is an reissued anthology, Dansand pe Marte is also one anthology of stories published on a Site, and Romanian SF and F is not so well represented. OK, good translations, hurey, as voicunike sais…but…guys, please, no other Romanian new original book. Anything to say about? UPS, I forgot the reissued Ion Hobana, at Bastion.
  I must be fair, I am glad about some of the books that will be published. I had, still, this dissatisfaction regarding the Romanian SF and F. That’s why I write, also, in english. Thanks for understanding.
  Best regards,
  Sorin

 15. @sorin: citeva precizari. cartea lui mike nu e o reeditare, e o antologie de tip “best of”, incluzind si unele povesti inedite. “dansind pe marte” nu e o antologie de povesti aparute pe un site oarecare, ci o antologie de cenaclu; e o mica diferenta aici, deoarece atelierkult nu-i un site oarecare, ci un cenaclu, la fel ca si prospectart-ul vostru.
  inca oarece: chestia cu scrisul in english e o chestie ieftina, imho. nu asa stimulezi creatia autohtona. chiar asa, cum s-a implicat srsff-ul in stimularea publicarii de autori romani? a trecut un an de la infiintarea societatii si, in afara sedintelor de cenaclu si a unui site (bine facut, nu-i vorba), n-am vazut nici un rezultat concret. cam slabut, vizavi de generozitatea intentiilor…

 16. @Aspoiu-sau cu sudura! 😀 Chiar ia fa-ti mataluta bagajutele si vino la tirgul de carte Gaudeamus sa inchinam un pahar (palinca,vin,bere)in cinstea sefeului de oriunde ar fi el! 😀 😀 Sunt sigur ca va iesi un bairam mare,mare de tot! 😉

 17. “Sunt sigur ca va iesi un bairam mare,mare de tot!”
  Pai sigur vin pentru ca mi-a platit SRSFF-ul beletu’! Am vrut sa fie surpriza, da’ daca tot ai adus vorba…
  La targul asta, printre altele, o sa fiu oaspete de onoare la stadul Tritonic si o sa vorbesc la lansarea “Reginei Elfe”.
  Si ca sa fie bairamul si mai mare o sa-i aduc cu mine pe Jeff Carlson, Kelley Eskridge, John Scalzi si Bruce Sterling care vor da autografe pe noile aparitii la standul Millennium Press.

 18. Dragul meu Urs, am spus reeditare, adica a mai fost publicat – nu e noutate.
  Cat despre ceea ce facem noi – e drept, cam nimic. Fiecare dupa puteri. Eu, doar, imi manifestam o neliniste. Pentru ca, scuza-ma, putem dansa p[e sarma de bucurie ca mancam orice ne vine de afara, ideea este daca noi mai avem agricultura.
  Cat despre scandal, de asta suntem buni…. vezi cazul prestimatului prezident. Sa ne coagulam si sa lucram impreuna nu reusim. Nu stiu cum naiba, dar de cate ori spune cineva ceva, cum sarim cu bata pe el ca si cum ar fi vrut sa se ia de noi. Nu incercam sa distingem altceva in ceea ce spune. Pai ar fi trebuit sa remarci primul lucru pe care l-am spus – ceva despre exceptia reprezentata de un roman original care este publicat, totusi, de tine. Ca si acele doua antologii. Asta reprezenta un mod de a spune ca nu mai este nimeni in afara de tine. O fi de rau?

 19. Ca sa nu fie interpretat – prezident=marinar, iar noi – nu facem nimic este un eufemism. O sa vedem, poate la anul, poate mai devreme, poate mai tarziu. Repet, nu asta era subiectul.

 20. @sorin: iar eu ti-am spus ca volumul lui Mike nu e o reeditare, deci n-a mai fost publicat. nu in aceasta forma, nu in integralitatea sa. probabil ca n-ai inteles nici acum, da’ nu-i nimic, o sa-ti fac un desen cind ne-om intilni peste doua saptamini. cit despre tonul pe care ai enumerat “exceptiile”, acesta sugera (si imi sugereaza in continuare, chiar si la recitire) mai degraba ca astea-s niste rahaturi, acolo, si-ti lipsesc marile capodopere.
  unde ai dreptate? acolo unde afirmi ca nu sinteti in stare de nimic, ca nu sinteti in stare sa va coagulati si sa faceti nimic impreuna si ca, deindata ce careva face ceva sariti cu bita pe el. da, acolo ai dreptate. 🙂

 21. Treaba-i alta: romanul SF românesc după care tânjeşte Sorin lipseşte pentru că nu îl publică editurile sau pentru că nu există? Poate că niciun autor autohton de SF nu a scris anul ăsta vreun roman. Poate că n-au scris decât câteva proze scurte sau nu au scris deloc (sau nu au scris chestii publicabile).Pentru ca o carte să fie publicată ea trebuie să existe mai întâi. În calitate de cititor eu vă întreb: există?

 22. mie mi se pare simplu…reteta pe care merge Nemira, de a publica scriitori in voga in afara (dar si buni, de ce sa nu o recunoastem) le da posibilitatea de a publica in continuare pe directia asta.

  si, in general, stim cu totii ca orice societate comerciala va incerca sa vanda/sa produca acel ceva care ii aduce profitul cel mai substantial…

  a incercat Bastion o colectie doar cu romani… a mers , nu a mers, nu stim..cert este ca anul asta titlurile aparute la ei le numaram pe degete.

  daca este doar o constatare atunci sunt si eu de acord cu ideea din spatele comentariului lui Bojold (ca si restul lumii, probabil), dar asta este piata si daca romanul nu vrea scriitori romani nu i se pot baga pe gat cu forta… si oricum stim ca exista riscul ca respectiva editura sa nu-si scoata nici macar cheltuielile daramite profitul..

  si poate nu a mai scris nimeni vreun roman genial in ultimul timp, ca pe la Polirom tot s-au mai strecurat cite un Corn (chiar daca la Cartea Romaneasca, tot de Polirom tin), domnul Suceava, sau Florin Manolescu, Ion Manolescu cu opere mai mult spre un fantastic literar.

 23. un raspuns pentru jewel: exista, cel putin vreo doua stiu eu ca isi asteapta rindul la MP. putintica rabdare, fiecare lucru la timpul lui. vorba lui kyo, sintem (si) o societate comerciala 🙂

 24. @dreaming Jewel-Acel roman despre care intrebi iti pot raspunde ca DA exista! se numeste Ingerul Pazitor si este scris de George Lazar si va fi la tirg unde il vom avea si pe autor prezent la standul MillenniumPress.
  Acest roman va fi revelatia anului 2009,este senzational si nemaipomenit!
  Se pare ca tirgul asta va fi cel mai bogat si plin de surprize!
  Ca sa nu mai spun ca Nemira vrea sa ne pustiasca portofelele! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu