Repere tv 22.10

syn

Diseara la National TV la ora 22:15 ruleza filmul horror, Imaginea morţii (Japonia, 2005, – Gimme Heaven, titlul japonez; Synesthesia, denumirea internationala- ).

Doi tineri, Shinsuke şi Mari, suferă de aceeaşi afecţiune rară, pe care amândoi o ascund chiar şi faţă de cele mai apropiate persoane cum pot mai bine. Numai că atunci când ies din izolarea pe care singuri şi-au impus-o şi drumurile lor se intersectează, descoperă o serie de morţi suspecte, dar şi un personaj misterios care are legătură cu acestea.

Sursa: Port.ro
impostor

Si la 23:10, pe TVR 2 avem Impostorul (SUA, 2002, – SF -), o adaptare reusita (in opinia mea) dupa povestirea lui Philip K.Dick, “The Impostor”.

Si citeva cuvinte de pe Port.ro despre film:

Într-un viitor îndepărtat, viaţa unui om de ştiinţă este complet bulversată atunci când este acuzat că ar fi posedat de un extraterestru.

Povestea începe în anul 2079, când oraşele sunt protejate de uriaşe scuturi electromagnetice care ţin la distanţă invadatorii extratereştri.

Omul de ştiinţă Spencer Oldham (Gary Sinise) se trezeşte bine dispus, după o noapte romantică petrecută cu soţia, dr. Maya Oldham (Madeleine Stowe). Mai târziu în acea seară, cuplul are programată o întâlnire cu un diplomat de rang înalt. Lucrurile nici că puteau sta mai bine. Însă savantul se trezeşte legat de un scaun şi acuzat că ar fi un impostor extraterestru care i-a colonizat trupul adevăratului Spencer. Un individ sinistru îl anchetează cu brutalitate, încercând să afle dacă Spencer are ascunsă în inimă o bombă care îi este destinată diplomatului.

8 Comments

 1. “Impostorul” l-am vazut. Mi-a placut. Dar pentru horror mi-am cam pierdut apetitul in ultima vreme. Probabil, fiindca viata noastra e deja horror.

 2. Ooh, misto. Deci la noapte ne culcam tarziu. Din nou. Dar Impostorul merita efortul. 🙂

 3. 😀 Mie imi plac in mod special filmele asiatice de horror, dar nu numai acestea.Au un feeling si o serie de imagini mai dure si mult mai pline de supans decat industria cinematografica a altor tari. Si sa nu vorbesc si de filmele in care este descrisa Japonia evului mediu plus intreaga lor cultura, realizari care le gasesc absolut irezistibile…

  Impostorul mi s-a parut si mie in regula mai ales ca imi si place de Sinise ca actor.. 🙂

 4. Horror-ul japonez suna interesant, probabil o sa ma uit daca am timp. Impostorul l-am vazut deja de cateva ori, doar e inspirat de P K Dick.

 5. @kyodnb: si eu sunt fan de filme asiatice, dar mai nou gust horror-urile scandinave 🙂 Verifica si tu Sauna si Let the right one in, sunt chiar destepte. Altfel, mai precis.

 6. @richie

  Let the right one in, da, l-am vazut. Mi-a placut si mie. Celalalt chiar nu-l stiu, dar o sa cercetez. Multumesc de ponturi 😉

 7. Impostorul merge mai ales ca este ecranizare dupa PKD-the best! Cu groaza este mai greu mai ales ca noi suntem protagonisti intr-un asemenea film de ceva timp dar fara plata sau alte beneficii.

 8. “creative writing” 🙂 MGM, 21:30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu