Intrebare de revista (2)

Intr-un post recent va aduceam la cunostinta ca pe blogul Millennium Press au loc o serie de sondaje. Cu scopul final de a anunta aparitia (iminenta) a unei noi reviste de science-fiction. Cel putin asta se intelege din comentariile si informatiile culese de pe blogul sus numit.  Ca va fi la anul sau peste doi ani, asta nu mai stim. Cert e ca ar pluti multa dezamagire in aer ca dupa aceste sondaje sa nu se materializeze mai nimic.Vorbesc in numele meu. Insa, probabil, nu as fi singurul afectat.

Pina acuma la noul sondaj au raspuns un numar de 33 de cititori. La cel de simbata trecuta, (cu intrebare („Aţi cumpăra o revistă trimestrială de fantasy & science fiction?”) au existat conform datelor oferite pe blog, 143 de raspunsuri, din care 90 au fost afirmative, 7 negative si 46 dubitative.

Intrebarea de saptamana asta este : “Ce format ar trebui sa aiba revista de F&SF ideala?” . Si posibilitatile de raspuns ar fi :

  • format mare, ca de-aia e revista
  • format de carte, ca sta mai bine in biblioteca
  • nu conteaza

Avand in minte aluziile (directe sau nu) de pe blog, eu nu prea vad decat un singur aspect care ar indreptati un asemenea serial de intrebari. Pentru ca daca eu as fi “patronul” si as sugera ca aparitia unei reviste este iminenta ar insemna ca deja m-am hotarat asupra tuturor aspectelor. Cel putin asa ar fi logic. Si intrebarile le-as pune pentru a-mi face ceva promovare inainte. Dar se poate foarte bine sa ma si insel. A nu se intelege de aici ca nu as sprijini sau sunt impotriva aparitiei unei asemenea reviste. Dimpotriva, tot ce exista in zona blogroll-ului reprezinta promovare fara vreo obligatie din partea celor prezentati, si zic asta ca sa nu existe niciun fel dubii.

Ramane de vazut ce va mai fi in continuare. Pina la urmatoarea intrebare eu nu pot decat sa va indemn sa va exprimati opinia si sa bifati ce credeti voi ca v-ar prinde cel mai bine.

2 Comments

  1. first, merci pentru semnalare. in al doilea rind, da, o sa fac revista, fiindca o simt necesara. in al treilea rind, “iminenta” nu inseamna miine, poimiine sau luna viitoare; dar categoric nu inseamna “peste doi ani”. in sfirst, nu, nu m-am hotarit inca asupra tuturor aspectelor. stiu cum as vrea eu sa arate revista asta. dar ceea ce vreau eu cintareste doar intr-o anumita masura in decizia finala, fiindca, la urma urmei, nu fac revista numai pentru mine, ci scopul e sa o fac profitabila, iar asta inseamna ca ea trebuie sa satisfaca, in cit mai mare masura, gustul publicului. asta nu inseamna ca nu exista aspecte non-negociabile, in privinta carora, orice-ar zice publicul, eu tot pe ideile mele voi merge. dar respectivele aspecte nu vor fi suspuse consultarii publicului prin sondajele de simbata.
    ce stiu sigur: ca, spre deosebire de FICTIUNI, aceasta revista va avea periodicitate; ca va fi mai aratoasa decit au fost FICTIUNI-le; ca, de asta data, voi porni cu revista doar in momentul in care voi sti sigur ca numarul de exemplare vindute pina la momentul aparitiei numarului secund va acoperi integral toate cheltuielile (nu fac acte de caritate, nu mai sint dispus sa-mi investesc banii in anumite intreprinderi doar de dragul prestigiului pe care l-ar aduce publicarea).
    una peste alta, concluzie: sondajele vor continua pe parcursul intregii luni, iar in noiembrie (poate la tirg?) o sa anunt si public cind si ce voi aduce pe piata.

  2. O veste foarte buna. Astept cu nerabdare anuntul de la targ 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu