Last Drink Bird Head de Ann si Jeff VanderMeer…

lastdrinkbirdhead_LRG

Ann si Jeff VanderMeer au pus-o de o noua antologie. Aceasta va aparea la Ministry of Whimsy Press, imprintul lui Jeff ce fusese trecut pe linie moarta o perioada.

La antologie au fost invitati sa scrie peste 80 de scriitori. Fiecare dintre ei a fost contactat prin email si li s-a dat sarcina sa raspunda la intrebarea “Cine sau ce este Last Drink Bird Head”?! Dupa cum v-ati dat seama acesta este si titlul antologiei editate de cei doi, Last Drink Bird Head.

Totul in mai putin de 500 de cuvinte. Unii au dat curs invitatiei, altii s-au facut ca nu au primit mail-ul. Se pare ca incasarile vor fi donate integral site-ului ProLiteracy.org.

Printre numele grele care au contribuit la proiect pot fi amintiti: Peter Straub, Caitlin R. Kiernan, Gene Wolfe, Hal Duncan, Jeffrey Ford, Stephen R. Donaldson, K.J. Bishop, Michael Swanwick, Daniel Abraham, Jay Lake, Liz Williams, etc.

Astfel pe rind, Last Drink Bird Head este un muzician de blues, un artist performer, un tip de alcool, un oras in Texas, chiar si un cintec fredonat de fetite cercetase in Antarctica.

O petrecere tematica Last Drink Bird Head va avea loc la World Fantasy Convention din San Jose, de pe 29 octombrie. Ann & Jeff VanderMeer vor fi invitati de onoare, sarbatorind lansarea noului roman Finch, cea mai recenta aparitie din seria Ambergris, cartea Booklife, si nu in ultimul rand antologia Last Drink Bird Head.

jeb books

Se anunta ca cel putin 20 de autori care au semnat texte in antologie vor fi prezenti la eveniment pentru a acorda autografe. Si un alt aspect interesant, 10% din incasarile romanelor Finch si Booklife vor merge catre organizatia caritabila a World Fantasy Convention 2009.

Tot in cadrul petrecerii, va avea loc si prima editia a premiului Last Drink Bird Head Awards, inminat de cei doi soti, Ann si Jeff V. Acesta va fi acordat pe baza voturile oferite de un jur constituit in Elvetia ce va analiza o serie complexa de criterii. Castigatorii vor primi un trofeu LDBH, un certificat de premiant si probabil, o ciocolata.

Citeva instantanee din antologie :

interior1

Si mai multe detalii si imagini pe blogul scriitorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu