H. G. Wells si Google

Herbert George Wells , celebrul  autor al capodoperelor science fiction “The Invisible Man“, “The Time Machine” sau “The War of the Worlds” s-a nascut la 21 septembrie 1866.

Pentru a marca acest eveniment ieri  motorul de cautare online Google a avut o noua infatisare. Pentru cei care nu au apucat sa observe imaginea o aveti mai jos:

hgwells09google Pretty cool, eh?!

4 Comments

  1. Sa nu uitam de “Primii oameni pe Luna” sau “Insula doctorului Moreau”. Pacat ca romanele sale nu au avut parte de ecranizari pe masura geniului autorului. Chiar si in ultimii ani…

  2. E adevarat, sunt mult mai multe. Eu am dat doar citeva exemple. Si in cazul ecranizarilor este adevarat ca foarte putini regizori si scenaristi respecta ceea ce a vrut sa transmita scriitorul, iar mesajul si forma finala comparativ cu cartea e normal sa se modifice. Din cate banuiesc regizorul respecta scriptul scenariului, dar ca in orice slujba creativa se si poate indeparta de el mai mult sau mai putin, modificand si alterand din loc in loc ideile. Plus ca la montaj se mai scot din scene si ce ajunge la spectator nu intotdeauna este tot ceea ce a filmat regizorul sau ce au scris scenaristii. Asta cred eu.

  3. Şi 81 de ani mai târziu s-a născut Stephen King. 🙂 Ieri a împlinit 62.

  4. Atunci sa-i cinstim pe amundoi! Caci merita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu