Deschidere Libraria bd “Jumatatea plina”

Bucurestenii iubitori de banda desenata au de acum inainte un nou motiv de bucurie.

lente cafe

Vineri, 24 iulie ora 16.00, se va deschide in cadrul Café Lente, pe Strada General Praporgescu, nr. 31, prima librarie de banda desenata, manga, romane grafice şi alte cărţi ilustrate din Romania.

sigla jumatatea plina

Proiectul este demarat de cei din cadrul asociatiei Jumatatea Plina, care si-au mai expus colectia de peste 300 de carti la diverse evenimente de profil.

Multe dintre titlurile prezente au fost recompensate cu premii celebre in lumea benzilor, “Prix Goscinny”, “Fauve d’or”,” Eisner Award” etc. sau sunt succese de critica, in limba originală ori in traducere (engleza sau franceza).

Vom gasi opere ale unor ilustratori si graficieni renumiti dintre care s-ar putea aminti : din Franţa, Marjane Satrapi (“Persepolis”), Laurent Maffre, Edmond Baudoin, Ludovic Debeurme, din America de Nord, Chris Ware, Alan Moore & Dave Gibbons, Adrian Tomine, Seth, din Japonia, Osamu Tezuka, Yoshihiro Tatsumi, Shigeru Mizuki, si nu in ultimul rand România, cu Iulian Fraţilă, Brynjar Bandlien, Matei Branea.

Deschiderea va debuta cu doua expozitii prezentate inspre seara cu planse realizate de tineri autori – Sorina Vasilescu, Wanna Dobre, Cristian Prandea, Xenia Xiu şi Mihai Grăjdeanu.

Informatii preluate de pe site-ul Mediafax, desi le mai puteti gasi si pe blogul asociatiei mentionata mai sus sau prin alte publicatii.

2 Comments

  1. Super. Era si timpul sa avem o astfel de librarie. Si un nou obiectiv de vizitat pentru mine cind ajung in Bucuresti 🙂

  2. o sa vina impresii de la deschidere diseara, probabil. daca nu mor de la caldura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu