Lansare “Julian Comstock”

JulianComstockRCWIn urma cu o aproximativ o saptamana am participat impreuna cu vecinul Costi la o mica sindrofie restransa cu ocazia lansarii volumului “Julian Comstock” scris de catre Robert Charles Wilson. Evenimentul a avut loc in seara zilei de 2 Iulie si a fost gazduit de catre prestigioasa Merril Collection of Science Fiction, Speculation and Fantasy, in cadrul Toronto Public Library.

Putin dupa ora 7, un Wilson vizibil emotionat a citit un fragment “mai putin deprimant” din noul sau roman dupa care a raspuns intrebarilor audientei. Cu aceasta ocazie am aflat ca lucreaza din plin la “Vortex”, volum ce se doreste a fi complet diferit fata de “Spin” si “Axis” – data aparitiei probabil spre sfarsitul lui 2010. A urmat sesiunea de autografe ce a generat o coada destul de consistenta.

Din pacate timpul a fost foarte limitat asa ca am decolat rapid dupa autografe si am ratat partea de socializare… Data viitoare.

Se scrie autograful... :D

Se scrie autograful... 😀 (click for full size)

Ce am primit :D (click for full size)

Ce am primit 😀 (click for full size)

7 Comments

 1. pare interesant synopsisul…..dar eu am o nelamurire, ..

  sunt si ceva urme serioase de steampunk sau e doar ceva minimal? oricum comentariile de pe amazon privitoare la roman sunt pozitive…

  felicitari pt autograf :P, desi vad ca nu ti-a compus ceva special 😀 daca erau prea multi la coada, cred si eu!

 2. Eei d’aia te invidiem noi bastinasii din rumenia! 😉 Fericitule!

 3. Pfff! ce baftă au unii! Deşi dacă stau să mă gândesc bine, nuş ce aş fi avut eu să-i spun lui Wilson, în afară de faptul că “Turbion” este o nebunie! De mult n-am mai dat peste o carte care să mă ţină atâta în priză.

 4. @kyo – in esenta este un roman post-apocaliptic; Wilson a luat toate relele despre care se vb azi la TV si le-a pus in aplicare (incalzire globala, epuizarea rezervelor de petrol etc.), chestii care au adus tehnologia la nivelul secolului XIX – de unde rezulta tenta steampunk; dar in nici un caz care s-ar incadra la steampunk traditional…
  @Voicu – bastinoshii!!!
  @DJ – pai nici eu nu i-am zis nimic in afara de “Ăăăă, saru’ măna!”…

 5. la biblioteca au si catalog pt povestiri ? ca vad un indicator acolo pe dulapul cu multe sertarase..

  si faina si sigla cu omul verde 😀 Hic! parol!

 6. Pentru Merril Collection au si catalog de povestiri. Majoritatea materialelor din colectie le poti studia doar la fata locului. Asta insemnind ca daca te intereseaza o anume povestire din cine stie ce an, ei ti-o pot gasi exact in revista, antologia ori culegerea de povestiri in care a aparut acum 20, 30 ori 90 de ani si o poti studia la birourile lor.

 7. valeu!!!…au pina si la povestiri index…chiar interesant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu