Lansari Bookfest: Millennium Press si Nemira

intalnire cu Heechee

Later edit : In curand la Nemira, Frederik Pohl –  “Intalnirea Cu Heechee” –  (aproxim. 15 iulie)

Greu cu videoclipurile! Am incercat sa le urc initial pe youtube, dar dupa ce am stat o ora, m-am trezit doar cu un minut din ele asa ca m-am orientat in alta parte (erau prea mari) . Le-am uploadat pe unde am prins, doar ca nici asa nu am gasit exact cum sa fac si nu s-a materializat nimic. Pina la urma tot la youtube am ajuns, dupa ce in prealabil le-am transformat in ceva mai comprimat si apoi a trebuit sa descopar printre programele de separare din dotare ceva cu adevarat functionabil. Ce a iesit vedeti mai jos.

Asadar, in primul videoclip aveti lansarile noutatilor de la Millennium Press. Au luat cuvantul Florin Pitea, Horia-Nicola Ursu, Michael Haulica, Stefan Ghidoveanu si Mircea Pricajan. Se cam observa ca nu am avut stare si m-am miscat tot timpul, insa am incercat sa surprind evenimentele cat mai bine cu putinta. Si in plus cu cealalta mina mai faceam si cate o fotografie (multi tasking in adevaratul sens al cuvantului :D). Caseta s-a oprit la interludiul Lorenei Lupu.

Dupa cele trei videoclipuri aveti lansarea Nemira in care vorbesc : Mihai-Dan Pavelescu despre colectia Nautilus, Mircea Pricajan despre “Pistolarul” lui Stephen King si Michael Haulica despre revista online Nautilus. Interesant este ca domnul Haulica aduce in discutie posibilitatea publicarii unei antologii 100% romanesti in cadrul colectiei Nautilus a editurii Nemira. Tema principala ar fi “Apocalipsa” si antologia s-ar imparti in trei subteme si anume, “molimele”, “dezastrele naturale” si “razboiul total”.

Textele se primesc pe adresa michael.haulica@gmail.com in perioada 1 iulie 2009 – 31 ianuarie 2010.  Volumul ar urma sa apara in vara viitoare, probabil lansat cu mare fast tot la Bookfest. Mai multe detalii vom afla sigur in curind, insa pina atunci puteti arunca un ochi si la videoclip pentru a descoperi mai multe informatii.

Vizionare si auditie placuta!

8 Comments

 1. super, nu am reusit sa ajung sambata, asa ca acum o sa vad ce am pierdut 🙂

 2. Interesanta ideea cu antologia. Totdeauna mi-au placut istorile astea postapocaliptice. E de ajuns sa ne gindim la Postasul ori cele doua romane ale lui King, Mobilul si Apocalipsa.

 3. sau la seria Cronicilor Apocalipsei 🙂

 4. Mai da’ ce faina este Cronicile Apocalipsei,zau ca nu o poti lasa din mina! Felicitari Bear pentru inspiratie! e colosala cartea! de abia astept sa apara urmatoarea!

 5. poate ar trebui sa fac intr-o zi un articol despre romane postapocaliptice…

  p.s. in caz ca n-ati remarcat, tocmai a aparut recenzia la the culled… dati vina pe kyo ca nu m-a lasat s-o public mai devreme 😛

 6. Pai cum mai, n-ati facut un post separat pentru Intalnire cu Heechee? Repet, e INTALNIRE cu Heechee. Rendez-vous, cum ar veni. Tinerii astia din ziua de azi, nu mai au deloc respect pentru clasici…

 7. Ma bucura vestea despre Pohl. Cu atatea alte lansari de volume din alte serii, si nimic despre heechee… deja imi disparuse din gand. Nu mai fac precomanda pentru ca uit ca e precomanda si iar pandesc posta si ma supar degeaba ca “nu mai vine odata!”.

 8. @ Vlad Puescu 😀 o sa facem si separat post; ideea este ca nu m-am putut abtine de bucuros ce eram si m-am hotarat sa nu mai astept pina la un articol viitor ca sa o prezint.
  e ca un mic teaser 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu