Emisiunea “Exploratorii lumii de maine”, 27.06

romania_cultural

Simbata, 27.06.2009, ora 13.15, la emisiunea lui Stefan Ghidoveanu, “Exploratorii lumii de maine” de la Radio Romania Cultural va fi invitat fizicianul si jurnalistul de stiinta Andrei Dorobantu. Tema emisiunii va fi  „20 iulie 1969. Prima aselenizare: adevar sau mistificare?”

Telefoanele ascultatorilor sunt 311.12.40 sau 319.05.05. Va reamintim ca apeland numerele respective se poate obtine premiul de fidelitate, constand din carti, castigator fiind primul care suna.

Lungimea de unda in Bucuresti: 101,3 FM.

Pe internet emisiunea poate fi ascultata live aici.

Lungimile de unda ale radioului in restul oraselor sunt :

Alexandria – 89,7 FM * Arad – 106,8 FM * Bacau – 101,8 FM *Baia Mare – 100,1 FM * Barlad – 102,8 FM * Bihor – 105,8 FM * Bistrita – 101,3 FM * Botosani – 100,8 FM * Brasov – 105 FM * Valea Prahovei – 104,1 FM* Buzau – 103,7 FM * C.Moldovenesc – 98,7 FM * Cluj – 101 FM * Craiova – 101,1 FM* Deva – 105 FM * Focsani – 101 FM * Galati – 101,6 FM * Giurgiu – 102,6 FM* Harghita – 106,8 FM * Iasi – 103,1 FM * Mangalia – 92,7 FM * Maramures – 100,8 FM* Miercurea Ciuc – 98,4 FM * Oradea – 96,1 FM * Petrosani – 90,6 * P.Neamt – 100,3 FM* Ploiesti – 104,1 FM * Rm.Valcea – 102,5 FM * Satu Mare – 96,1 FM * Sibiu – 103,7 FM* Suceava – 101,6 FM * Tg.Mures – 104,9 FM * Tg.Jiu – 89,5 FM * Timisoara – 100,7 FM* Tulcea – 102 FM * Turnu Severin – 105,8 FM * Vaslui – 102,4 FM * Vatra Dornei – 107,7 FM * Zalau – 105 FM.

23 Comments

 1. Ce bine ar fi daca poate inregistra cineva emisiunea,banuiesc ca suntem multi care nu pot asculta la aceea ora.

 2. si noi nu putem decat sa speram ca intr-o zi o sa se indeplineasca aceasta dorinta…

 3. stefan ghidoveanu

  Domnului Messier ii spun doar atat: rabdare. Nu se stie niciodata de unde sare iepurele…

 4. Ascultat emisiune stop placut mult stop foarte mishto stop

 5. Da, am ascultat-o si eu. Ma mira ca exista oameni care cred ca un asemenea eveniment este o facatura si dupa cum spunea domnul cercetator si domnul Ghidoveanu, daca ar fi existat o dovada in acest sens nu s-ar fi putut sa nu iasa in atatia ani de zile cati au trecut de la aselenizarea pe Luna.

 6. Sunt tot felul de “documentare” care “demonstreaza” ca totul a fost filmat in studio. Unele sunt elucubratii evidente, altele i-au convins pe unii…

 7. Aici se spun deci impresiile despre emisiune!
  Pentru cei care vor sa arunce “amandoi ochii” pe argumentele scepticilor, le recomand si eu vizionarea “Capricorn One” (1978), a “Conspiracy Theory: Did We Land on the Moon?” (2001) amintite in emisiune, dar si a filmului „Apollo 13”(1995) , pentru a-si face o idee despre dificultatea realizarii unei aselenizari in urma cu 40 de ani! Personal, ma situez la granita, aproape de sceptici!… Nu inteleg de ce SUA nu a lansat pana acum un satelit circumlunar, “Testifier” care sa fotografieze steagul american, urmele lasate etc. Daca satelitii circumterestri pot lua imagini cu o bila de ping-pong care o las pe terasa, nu inteleg de ce nu fac si asta!
  Nu trebuie uitat ca in ’69 nu exista tehnica necesara supravegherii si confirmarii sovieticilor!
  Tocmai de asta am retineri in a-mi procura cele 3 DVD-uri cu “When We Left Earth: NASA Missions” pe care le scoate in prezent “Cotidianul”

 8. Nu stiu in ce masura documentarul sau documentarele vin cu dovezi precise…insa daca erau adevarate ar fi existat vilva mare in media si peste tot..ori eu nu am observat ceva de genul asta…
  sunt intr-adevar multe necunoscute, insa oare este posibila o musamalizare atatia ani si de o asemenea anvergura? Adica pacalim intreaga planeta? nu zic ca nu ar fi posibil si probabil ca si motivatii s-ar gasi pentru a inscena o aselenizare falsa, insa cum de nu apar dovezi precise, martori, interviuri?…

 9. Valva a fost si inca mai este! Repet, recomand cu caldura la randul meu, cele doua filme pomenite in emisiune! Fictiunea “Capricorn One” (realizat la noua ani dupa posibila aselenizare) si rechizitoriul. Dovezile sunt serioase, nu copilarii!

 10. Atunci o sa cercetez si eu mai in amanunt subiectul ca sa nu vorbesc in necunostinta de cauza doar pe fundamentul impresiilor personale…

 11. “insa oare este posibila o musamalizare atatia ani si de o asemenea anvergura?”
  Ohooo, sa fii tu sanatos!
  Asasinarea lui Kenedy, 9/11 cu tot cu ‘avionul’ de la Pentagon, armele de distrugere in masa din Irak, noul presedinte ‘ales’ al Afganistanului fost angajat al companiei petroliere la care familia Bush are un important numar de actiuni…
  Si astea sint alea cat de cat vizibile.

 12. acuma, ma uit si io la astia care au scos ‘istoria secreta a nasa’ si la fotografiile ‘originale’ propuse de ei versus fotografiile ‘oficiale’. (sic!) si ma gindesc cum, uite-asa, cum ie ia soarta ironica, fix astia cu o teorie a conspiratiei imi demonstreaza ca teoria aia cu neajunsul pe luna ie falsa. 😀

 13. (de-un parigzamplu, ca sa stim despre ce vorbim:
  http://www.youtube.com/watch?v=w6p2-v8A6rc )

 14. stefan ghidoveanu

  Stimati domni,
  Va multumesc pentru interesul aratat emisiunii noastre de astazi ( pardon, ieri, eu sunt un tip nocturn din cate ati observat, prin urmare ziua la mine incepe cam de pe de la noua seara!) si nu pot sa va spun decat atat: formula aleasa de mine si de Andrei Dorobantu s-a vrut aceea care sa nu favorizeze nici una dintre ipoteze. Problema e ca in momentul cand eu am incercat sa vin cu „argumentul final”… s-a terminat timpul alocat emisiunii! Asta e situatia, n-avem ce face.
  Vesti bune:
  1) Fac demersuri pentru acordarea exclusivitatii de redifuzare site-ului http://www.cititorsf.ro. Nu depinde insa numai de mine, asa cum le-am explicat domnilor Aspoiu si Kyo. Caile copyright-ului (chiar si in tara „lejeritatii”, numita Romania) sunt cunoscute -ati ghicit? – numai de Dumnezeu.
  2) Pentru cei ce vor mai multe amanunte despre subiectul 20.07.1969, va anexez adresa mea de e-mail de la care – printr-un simplu mesaj – putem intra in contact si va pot oferi mult mai mute amanunte despre subiectul prezentat, impreuna cu prietenul Andrei Dorobantu, care este un fizician si un ziarist de exceptie. Singura mea cerinta este aceea sa ramaneti la subiect si sa exprimati in temeni civilizati (prietenii stiu de ce!).

  Iata adresa: ghidoveanu@yahoo.com

  Aceeasi adresa este valabila pentru orice nelamurire legata de emisiunile viitoare. Daca nu respectati cerintele, va asigur ca va fi singura data cand veti incerca sa luati legatura cu mine.

  Multumesc site-ului http://www.cititorsf.ro pentru promovare. In scurt timp, veti afla si tema emisiunii din 11.07.2009.

  Toate cele bune,
  Stefan Ghidoveanu

 15. stefan ghidoveanu

  P.S. : Dati naibii greselile de tastare, opriti-va la continut! Eu sunt cam chior, sa stiti 🙂 …

 16. @stefan ghidoveanu, greselile de ortografie nu sunt o problema ca eu le corectez cand dau de ele..si oricum se intampla fie din graba, fie din neatentie, sau chiar si vederea ne mai joaca feste cum spuneati dvs. 😀

  @v, din ce am inteles eu vizionand ambele parti aici ar putea fi cazul unei teorii a conspiratiei de natura inversa…
  adica lucrurile s-au intamplat cu adevarat, dar hai mai bine sa nu scoatem datele concludente la iveala si poate lumea o sa zica ca a fost o facatura; ar merge si varianta asta;
  totusi 700 de cutii disparute cu imagini luate de Nasa de pe luna mi se pare un numar halucinant…numai bine ca persoana care s-a ocupat de livrarea lor a decedat..
  si domnul mai aduce in discutie ca daca ar exista acele casete s-ar observa cum astronautul este pus sa miste camera si la fiecare cateva cadre s-ar zari linia orizontului lunar ceea ce ar demonstra ca aselenizarea a avut loc cu adevarat…plus alte aspecte interesante.

 17. @Stefan Ghidoveanu: nu mai bine trageti un articol mai amplu pe subiectul cu pricina, impreuna cu domnul Dorobantu?
  sau faceti o continuare a subiectului intr-o emisiune ulterioara?

  @kyo: teoria asta a doua nu e chiar diametral opusa, adica nu-i “hai mai bine sa lasam lumea sa zica c-a fost facatura”, e “sa nu lasam lumea sa afle ca exista extraterestri” 😀 (povestea e mai ampla…) – dar ce voiam sa zic e ca ea, indirect, ar submina ailalta teorie conspirationista, exact cum ai remarcat si tu.

 18. Pentru putin timp pe site-ul TASCHEN va putea fi rasfoit MOACA albumul de lux MOONFIRE de Norman Mailer (despre aselenizare, editie limitata, 1969 (!) de copii). Cine are 750 de euroi s-o ia si acasa, bravo lui!
  In dreapta sus, pe butonul “Leaf through”,
  http://www.taschen.com/pages/en/catalogue/artists_editions/all/05093/facts.norman_mailer_moonfire_the_epic_journey_of_apollo_11.htm

 19. Haha..si o imagine regizata..pagina 54 😀 .. bine, ca probabil o fi demonstrativa…

 20. Daca tot vorbiram de el, “Capricorn One” pe TVRCultural, ora 14:00 .

 21. Domnilor, aselenizarea asta incepe sa semene cu sexu oral primit de Geoana si cafteala copilului de catre Basescu.

 22. speaking of Capricorn One, se zvonea la un moment dat ca e-n pregatire un remake. ati mai auzit ceva pe subiect?

 23. Varianta “dark” e anuntata pentru anul asta, in regia lui John Moore (The Omen). Multi (americani) sunt scandalizati ca se va face un remake dupa un astfel de film, mai ales in vremurile astea, cand NASA obtine atat de greu fonduri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu