"Programatorul Divin" de R.J. Sawyer la editura LEDA!

Ei bine, va aducem la cunostinta ca la editura Leda se afla in pregatire romanul “Programatorul Divin” de canadianul Robert J. Sawyer (orig.  Calculating God –  editura Tor, 2000).

Cop Programatorul divin

E greu să găseşti un autor de SF cu o imaginaţie mai bogată decât a reputatului Robert Sawyer.” The Toronto Star

O perspectivă provocatoare asupra religiei, ştiinţei şi dezastrului cosmic. Locus

Scurta prezentare.

Spre marea surprindere a curatorului Tom Jericho, când extratereştrii aterizează în incinta Muzeului Regal Ontario din Toronto, aceştia vor să vadă un paleontolog. Mai mult decât atât, sunt adepţi ai creaţionismului şi consideră că la originea Universului se află o inteligenţă exterioară. Se pare că extincţia în masă de pe alte planete coincide cu cea care s-a petrecut odinioară pe Terra, şi aceasta ar fi mult aşteptata dovadă a existenţei lui Dumnezeu. Iar când o supernovă explodează în galaxie, întrebarea esenţială este dacă Dumnezeu va interveni sau se va produce un nou cataclism?

O carte sclipitoare, care îi va cuceri nu doar pe iubitorii de SF.” The New York Times

Acestea sunt câteva dintre lucrurile care ne plac la proza Sawyer: romanele lui sunt alerte şi bine construite; personajele sunt foarte bine conturate, încât ajung să ne pese de ce li se întâmplă; nu trebuie să fim fizicieni ca să-i înţelegem cărţile.” Rocky Mountain News

Robert James Sawyer  a castigat pina acum 41 de premii nationale si internationale pentru lucrarile sale. In 1995 a primit Nebula Award cu The Terminal Experiment;  in 2003, Hugo Award, pentru Hominids, primul volum al trilogiei Neanderthal Parallax; si in 2006, John W. Campbell Memorial Award pentru Mindscan. Mai are inca doua nominalizari la Nebula, zece la Hugo si trei la Campbell Memorial Award.

2 Comments

  1. bravo Leda…..sa o tina tot asa….e de bine

  2. Sper ca de data asta se vor tine de treaba!Revenirea e buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu