News flash…

Am cam intarziat cu stirea, dar via blogul editurii Nemira pina pe 15 mai avem reducere 45% la orice titlul din colectia Babel. John Barth, Juan Carlos Onetti, John Banville sau Julian Barnes sunt doar cativa dintre scriitori ce se regasesc in colectia amintita.

babel

Si inca ceva. Cine va scrie in acesta perioada pe blogul lui (cu link la postul editurii Nemira) sau pe nemirabooks.ro va primi o carte cu reducere 100% (la alegere) din libraria online Nemira.

Iar cine are blog si organizeaza acolo un concurs pentru cititori pe teme de literatura contemporana (ce va trece prin minte!) are trei carti din partea editurii sa le ofere premiu pentru cititorii blogului lui. Cartile vor fi din colectia Babel. De expeditia cartilor la castigatori se va ocupa editura, trebuind transmise doar datele de contact.

***

Si in weekend, in Cotidianul, a aparut un scurt interviu cu Maurice Dantec autorul romanul Babylon Babies, tradus anul acesta la editura Polirom.   Si citez :

Dantec e încă nelămurit, după ce a văzut cât de slab a ieşit filmul, de ce i-a mai cumpărat Hollywoodul drepturile. Oricum nu seamănă cu nimic din carte…

coperta_wayfalua_mic

***

In pregatire la editura Bastion, conform site-ului Arsfan, volumul “Un om din Wayfalua si alte povestiri” de Costel Baboş. Si intre timp au revenit si link-urile. Insa a disparut posibilitatea de a comenta,  optiune destul de utila, cred eu. Si as mai completa ca si Adina a realizat o recenzie la Lucian Merisca, si al sau volum “Vincent & Karlenstein – Moarte buna copii!”.  Iar coperta alaturata mi se pare a fi una dintre cele mai reusite, din intreaga colectie de volume publicate pina acum.

Later update: si aici gasiti si o parte a volumului in varianta pdf, respectiv primele 4 povestiri :

 • Poveste neterminata cu o pisica moarta
 • Petru din sticla
 • Un om din Wayfalua
 • Dimineata unor roboti

14 Comments

 1. Arata fain coperta. Sunt curioasa cum o sa fie pe viu.

  Mersi de semnalarea recenziei mele la Vincent&Karlenstein 😉

 2. Cu placere. Si de asta ar fi fost utile comentariile, ca sa nu mai stau sa le trimit mail. 😀 Dar pina la urma am gasit o solutie.
  Ps: ..si uite dovada ca ecranizarea dupa Dantec a fost slaba 😀

 3. Eu mi-am luat acu’ de 1 mai cartea lui Dantec in bagaj. Am citit prima suta de pagini si deocamdata nu prea e nimic SF in ea… E cu razboi, mafioti de prin Asia, unu’ trage cu ceva bazooka intr-un cal, se tot masacreaza niste insi intre ei, sange peste tot. Ciudata carte.

  La film n-o sa ma duc sigur, mi-ajunge ce-am citit pana acum 🙂

 4. Nu pierzi nimic, cum ziceam 😀

 5. Mulţumiri pentru semnalarea sitului nostru, mă bucur să văd că încercarea de a deveni activi pe net îşi găseşte ecou. Vă aşteptăm oricând în vizită 🙂
  Dispariţia însemnării despre voi şi, acum, a posibilităţii de a comenta sunt doar efecte neplăcute ale creşterii, sperăm să trecem de ele în câteva zile.
  Cunosc recenzia Adinei (preluată şi de SRSFF), îi vizitez adesea blogul, dar în notiţa respectivă se menţionau doar recenziile de aici, de la Citior SF. Articolele tale, Kyo, şi ale Adinei mi-au plăcut prin sinceritate, prin analiza la obiect, prin pasiune. Cu asemenea cititori să te tot mândreşti.
  Să închei cu două vorbe despre Costel Baboş şi noua lui carte. Poate fi descărcat de pe sit un pdf cu câteva povestioare din cuprins, numai bune să deschidă apetitul, spun eu. Aruncaţi o privire, merită. Apoi comandaţi volumul, a apărut deja, cei de la tipografie s-au mişcat cu iuţeală.
  Şi o veste în premieră aici, între cunoscători, va fi o lansare la Timişoara, în 12 mai, la librăria Cartea de nisip.

 6. Sa inteleg ca este o reeditare la:”Un om din Wayfalua”-Ed. Marineasa -1994 ?Cit m-am chinuit sa gasesc aceasta carte!Nu incercati si “Luna si tramvaiul 5”-Dusan Baiski ?Iar trebuie sa fac comanda la Bastion!?!?{Din doua in doua saptamini!}

 7. Kyo, voi faceţi treabă minunată aici, ceea ce se şi vede din audienţa blogului 🙂 , iar recenziile tale sunt un punct forte.

  Mulţam pentru trimiterea la pdf-ul cu povestioare. Dar nu e vorba de primele patru din volum, am ales eu câteva mai scurte, să poată fi citite mai repede. Acum îmi dau seama că ar bine să oferim şi sumarul, să fie limpede cum stă treaba, aşa că-l voi adăuga mâine la sfârşitul textelor.

  Astfel îi răspund şi cunoscătorului Bebe, care va vedea că este, într-adevăr, o reeditare a plachetei de la Marineasa, dar însoţită de multe alte povestiri, dublându-se ediţia din 1994.

  Revenind la sit, vom continua să-l îmbunătăţim grafic. Va reveni şi posibilitatea de a comenta.

 8. Nu cumpăra nimeni cărţile alea la preţul iniţial… Nici cu 45% mai ieftin nu ştiu câţi le cumpără.

  Îmi place când o companie nu mai are de ales şi e nevoită să recurgă la reduceri !

 9. Tocmai am pus la noi pe sit informaţiile despre lansarea cărţii lui Costel Baboş, Un om din Wayfalua şi alte povestiri. Subliniez că este vorba de Timişoara, unde, la librăria Cartea de nisip, marţi, 12 mai, ora 17, scriitorii Daniel Vighi şi Lucian-Vasile Szabo (coordonatorul colecţiei Insolit) vor prezenta volumul. Autorul va acorda autografe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu