News Flash…in curs de aparitie…

La editura Bastion a fost lansata saptamana trecuta cartea “Rock me adolf adolf adolf” a scriitorului si traducatorului Silviu Genescu.

rock_me_adolf_mic Despre scriitor : debut în “Paradox” (1977), cu povestirea Transplant. Proză în “Paradox” (Viitorul, aproape de uşă, Călătoria cea mare, Lucille, Ca Sandra), “Helion” (Imagini dintr-o lume îndepărtată, Varianta Shakespeare, Uraganul), Almanahul “Anticipaţia” (Oraşul, Peisagistul, Sayonara!, Privind spre “Titanic”). Prezent în culegeri de povestiri s.f. Volum propriu: T de la sfârşit, (Marineasa, 1994) – proză scurtă s.f. Numeroase premii la convenţiile naţionale.

Uuu!…tot la adresa de mai sus aveti si niste povestiri alaturi de doua traduceri… 😀

***

La editura Polirom avem in pregatire o serie de titluri interesante:

cocainenights

Nopti de praf alb – J.G. Ballard (1996 – “it deals with the idea of dystopian resort communities which maintain their seemingly perfect balance via a number of dark secrets”, wiki )babylon

Babylon Babies – Maurice G. Dantec ( autor canadian de sf ; s-a consacrat cu un roman cyberpunk; exploreaza si este influentat de o serie de teme variate, de la decadenta societatii si apocalipsa in  “Là où tombent les anges”, pina la influente filozofice si samanism,  Babylon Babies)

“La sirène rouge” regizata de Olivier Megaton, prima ecranizare dupa un roman de-al scriitorului a fost lansata in august 2002. Recent am avut parte si de ecranizarea la “Babylon Babies”, cea mai cyberpunk dintre romanele sale, film cunoscut sub numele de  Babylon A.D., cu Vin Diesel in rolul principal. Film intre noi fiind vorba nu subtire, foarte subtire,  si vad ca nu sunt singurul care nu ramas  impresionat.strania-mic

Strania poveste a lui Benjamin Button si alte intimplari din epoza jazzului – Francis Scott Fitzgerald.Despre lupta  pe drepturile de autor nu a mai transpirat nimic asa ca in curind vom mai avea un volum si de la Polirom din “Strania poveste a lui Benjamin Button si alte intimplari din epoza jazzului” de Francis Scott Fitzgerald. Cel mai probabil si cu alte  povestiri bonus. Din cate vad acum titlul publicat initial si de cei de la  TKJ Publishing House a fost retras de pe site, deci tragem concluzia ca au iesit cam sifonati din toata treaba asta. Eu chiar il  zarisem si prin librarii.

***

De la Nemira inca nu avem planul  pe luna abia inceputa insa am remarcat ca Stephen King – Duma Key poate fi comandat deja cu o reducere substantiala de pe site. Recent pe blogul editurii  a fost postata  si prima recenzie a traducatoarei Ana Veronica Mircea la romanul “Jocurile Foamei” (The Hunger Games) de Suzanne Collins. O carte  cu o lista impresionata de distinctii :

NEW YORK TIMES BESTSELLER, USA TODAY BESTSELLER, AN AMERICAN LIBRARY ASSOCIATION :TOP TEN BEST BOOKS FOR YOUNG ADULTS SELECTION, KIRKUS REVIEWS EDITOR’S CHOICE, 2008, A HORN BOOK FANFARE, SCHOOL LIBRARY JOURNAL BEST BOOKS Of 2008, A BOOKLIST EDITORS’ CHOICE, BARNES & NOBLE BEST BOOKS OF 2008,  AMAZON BEST BOOKS OF 2008: TOP 100 EDITORS’ PICK, TOP10 BOOKS: TEENS.

suzanne-collins_jocurile-foamei21

Din recenzie citam :

…un avertisment asupra lumii pe care suntem pe cale să ne-o „făurim” (teritoriu restrâns de revărsarea oceanelor îmbogăţite de gheţarii topiţi, populaţie redusă, foamete, prăpastie imensă între clasele sociale, binefacerile progresului tehnic monopolizate de „elita” societăţii, luptele sângeroase pe primul loc în topul preferinţelor „marelui public”);

Concluzia :

…recomand Jocurile Foamei cititorilor de orice vârstă, amatori de SF sau nu, indiferent dacă nu-şi doresc nimic altceva decât o lectură extrem de antrenantă sau dacă le place să pătrundă în profunzimea unei poveşti, descifrând mesajele de dincolo de cuvinte.

***

De pe blogul editorului Millennium Press, Horia- Nicola Ursu aflam ca in perioada 1-30 aprilie, toate titlurile aparute intre anii 2005-2008 sunt oferite cu o reducere de 20%. Oferta este valabila numai în limita stocului disponibil. Lista o gasiti aici.

promo3

***

De la editura Tritonic mai avem disponibil pina la 15 aprilie oferta de “Trei carti la pret de doua“. Desi, initial a fost 2 la pret de 1, au schimbat intre timp abordarea. Criza asta, bat-o vina! Socotiti,  analizati si vedeti cum iesiti mai bine.

***

Pe plan extern, MARE STIRE MARE! Editorii de la Random House au primit manuscrisul  de la “A Dance With Dragons” de George R. R. Martin. Dar se pare ca…este prea lung….!!! 😀 . No bun, si s-au gindit ei asa ca decat sa scoata din continut sau sa imparta manuscrisul in mai multe bucati de 500-800 pagini, mai bine…. martin-dance

We are going to split it up into novelettes.
Or as a serial novel.

Aplicand modelul sub care a iesit  “The green mile” a lui Stephen King, s-ar dori in jur de  200 de pagini pe roman sau cel putin 4 capitole pe carte. Urmand ca apoi acestea sa fie reunite intr-o serie omnibus cindva in 2012 cu o lansare totala estimata  intre 4 sau 8 nuvelete (poate si mai mult).  Pentru a va exprima parerea ( in mare parte , probabil, frustrarea) va poftesc, asa cum va invita si editorii, aici.

***

A aparut si ultimul numar al revistei online  “Clarkesworld” nominalizata la Hugo 2009, la categoria “Bestsemiprozine”. Din cuprins la categoria fiction avem:cw_31_600

Rolling Steel: A Pre-Apocalyptic Love Story –  Jay Lake and Shannon Page

The Dying World –  Lavie Tidhar

10 Comments

 1. Sigur ‘A dance with dragons’ nu e pacaleala de April’s Fools day?:) Mie asa imi suna…

 2. @jujuma – Si mie asa-mi suna 🙂

  GRRM a postat de asemenea pe blogul sau ieri ca il va lua ca ajutor pe Howard Waldrop pt “A dance with dragons” si urmatoarele.

  Link: http://grrm.livejournal.com/81642.html

  O alta stire fascinanta de ieri despre “A dance with dragons” aici:

  http://boards.straightdope.com/sdmb/showthread.php?p=10995999

  Citez: “I realized early on that a book about dragons necessitated a singling out of the Daenerys storyline. So 90% of the book will encompass her backstory and adventures, including one chapter from the dragon’s point of view.” The other 10% of Dragons will be a conglomerate of The Red Woman, Beric Dondarrion, and a special section devoted to Hodor.”

 3. He-he, pe blogul personal, GRR Martin ne da o alta stire bomba: http://grrm.livejournal.com/
  Dance with dragons e numai buna pt. pacaleli…

 4. unii au luat-o in serios 😕 daca ma uitam si la data ma prindeam 😀

 5. Las’ ca si eu era sa pic ieri de gâsca la stirea voastra cu Hyperion 😉 Noroc cu celalte doua.

 6. cea mai amuzanta mi s-a parut cea de la tor – http://www.tor.com/index.php?option=com_content&view=blog&id=20162 – cum ca isi schimba numele in TÖRdötCÖM. astea cu grrm au fost mai subtile in schimb 😛

 7. SäïPhäï/Phäntysee :D…
  eu as spune ca transformarea SyFy Channel o bate pe asta 😀

 8. Sunt super pacalelile astea 😀
  Mie mi-a placut si cea de pe Suduvu:
  http://www.suvudu.com/2009/04/a-princess-of-landover-cover.html

 9. Daca vreti ceva tare de J.G.Ballard va recomand Crush.
  Si mai lasati naibii pacalelile astea ca facem atac de corazon albastru,suntem in criza si ne crizati mai tare cu trasnai din astea!

 10. Nu e nici o pacaleala! Pe http://www.amazon.com se pot face precomenzi pentru “A Dance With Dragons”. Data preconizata de aparitie: 29.10.2009
  Bafta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu