S-a dat drumul la nominalizari 2008!

Dragi tovarasi si pretini, de astazi si pina vineri, 30 Ianuarie, va puteti nominaliza favoritele (cartile, povestirile, copertile etc.). Listele scurte pentru vot vor fi postate sambata, 31 Ianuarie.

Asadar, poftiti si nominalizati: Click aici!   sau direct in pagina “Nominalizari 2008).

pre20081

Bai, aici chiar ai ce vota!

Pentru a usura votarea va oferim linkul direct catre povestirile romanesti din Nautilus, exponentul principal pe acest segment (de amintit ca cele marcate OLDIES nu sînt eligibile, întrucît au fost publicate şi anterior anului 2008), plus inca cateva de pe site-ul Sci-Fi Magazin.

In afara de povestirile traduse din antologiile aparute le puteti lua in considerare si pe cele din revista Sci-Fi Magazin, autorii si scrierile fiecaruia fiind listate aici .

Update 23-01: Merge bine. Mare buluceala mare la categoriile “Cel mai bun roman”, atat SF cat si Fantasy, la Antologii, la volum romanesc, si, surpriza, la reeditari! Miscare slabuta la povestiri, ambele subcategorii… dar mai avem timp sa ne revenim. Participarea la celelalte categorii e medie, sa spunem.

Update 26-01: Tin sa va spun ca lucrurile s-au indreptat la categoria povestiri (mai ales la cele romanesti unde a fost o adevarata explozie de propuneri)… 🙂

25 Comments

 1. Pingback: Premiile SF ale fanilor, leat 2008 « Cu musca la arat

 2. Pingback: Premiile Cititor SF « Balinferi’s Blog

 3. Am făcut nominalizarea. Vreţi să vă spun şi ce carte am nominalizat sau ghiciţi? 😀

 4. In primul rand multumim pentru propunere.
  In al doilea rand, tot procesul asta a fost gandit si executat in asa fel incat sa fie secret ce propune fiecare (pentru a evita influentarile si disputele inainte de vot).
  In al treilea rand, da, putem ghici ce propunere ai facut.
  In al patrulea rand, mai putem ghici ca ce ai propus e singura carte citita din lista aia lunga.

 5. Din răspunsul tău îmi dau seama că stai prost la ghicit şi nu numai 😉

 6. Pingback: Evenimentul lunii ianuarie: PREMIILE CITITOR SF 2008 « VERONICISME

 7. Pingback: Premiile Cititor SF « Biblioteca Babel

 8. poate ar trebui precizat ca nu e obligatoru sa se voteze la toate categoriile? ca unii poate n-au citit tot/suficient si nu stiu ce sa scrie la unele categorii…

 9. Procesul de vot e secret, dar va fi facut public numarul de voturi obtinute pe fiecare categorie? Cifrele ar fi interesante.

 10. michael a spus : ” poate ar trebui precizat ca nu e obligatoru sa se voteze la toate categoriile? ca unii poate n-au citit tot/suficient si nu stiu ce sa scrie la unele categorii… ”

  Mie mi s`a parut de la sine inteles.
  De exemplu nu am votat nimic la fantasy deoarece nu am cumparat/imprumutat/citit nimic din acest gen anul trecut .

  Am votat doar unde am considerat ca pot vota.
  Cel mai greu mi s`a parut la “Cea mai buna prezentare grafica” .

 11. am zis ca mai bine sa fie precizat, ca sa nu existe dubii

 12. Pingback: Premiile “Cititor SF” 2008 « Dreaming Jewel

 13. Am votat. De fapt, logic, din moment ce-am mai facut-o odata, acum o luna si jumatate si neavand nimic de ascuns am reprodus clasamentele din blogul meu. S-aveti bafta!.

 14. Pingback: Catalin Sandu » Blog Archive » Premiile Cititor SF

 15. la povestiri ar trebui sa adaugati si helion-ul ca sursa de eventuale nominalizari. desi n-am idee daca au sau nu online sumarul numerelor din 2008.

 16. In principiu se poate nominaliza de oriunde. Noi doar le-am subliniat sursele cu acces mai usor pt public. Din cate am inteles s-a votat si pentru povestiri de pe forumul kult, asa ca cine stie si are ce, voteaza:)

 17. ar trebui ca textele de pe atelierkult sa nu fie eligibile. pentru ca nu sint publice (publicate). e ca si cum am nominaliza texte citite la cenaclu. ati vazut ca la hugo – de pilda – se iau in considerare doar texte aparute in publicatii profesioniste (ei sint in stare sa si defineasca ce-s alea). deci nu orice text facut public poate intra la premii. in mod normal trebuie sa fie texte publicate, adica aparute in reviste cu ISSN sau in carti (care au ISBN). chiar si online, daca revista are ISSN, e ok (de pilda nautilus are ISSN, este inregistrata ca revista). sau putem defini revista prin aparitie regulata etc.
  bine-ar fi sa incepeti sa scrieti un regulament, macar pentru a-l bibili cu ocazia asta si a-l avea anul viitor.

 18. da, ISBN-ul si ISSN-ul ar trebui sa fie o conditie sine qua non. iar intrarile de pe atelierkult (care nu e public, se intra acolo doar in baza calitatii de membru) ar trebui descalificate.

 19. În primul rând pe motiv că nu sunt accesibile publicului. Eu dn moment ce nu sunt membru Atelier Kult nu am cum sa mă pronunţ în privinta acelor texte ori să le compar în vre- un fel cu povestirile citite.

 20. Pingback: Ce bine! | Terorism de cititoare

 21. Michael, Horia si balinferi au dreptate — atunci cind un text apare in atelierkult, acel text nu este considerat a fi un text definitiv, publicat. Pe atelier se pun povestiri pentru a fi comentate si pentru ca autorul/autorii acestora sa primeasca un prim feedback pe baza caruia sa-si corecteze textul.

  Dupa care poate publica povestirea respectiva oriunde. In reviste pe hirtie sau pe internet, doesn’t matter.

  Ah, si atelierul nu e un loc public. Povestirile pot fi vazute doar de membri. Chiar daca oricine isi poate face un cont free acolo, tot un site privat este.

 22. No bine atunci: nu intra povestirile “publicate” pe AtelierKult.

 23. Asta a fost un punct sensibil cu atelierul de la inceput, in ciuda faptului ca atit Bogdan cit si Catalin au repetat ca atelierul nu este publicatie, ci grup literar virtual.

 24. cred ca aceasta este una dintre cele mai bune initiative peste care am “Dat” pana acum. succes si pe viitor

 25. Multumim. Nu suntem inca asa de bine pusi la punct dar speram ca rezultatele sa fie mai bune ca anul trecut. Si la anul organizarea mai buna:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu