Despre mecanismul nominalizarilor…

Pai cred ca ar trebui sa fie o chestie unoniminala si secreta. Moaaa! ce ciudat suna! Adica in format survey (nimeni nu vede ce propui, in afara celui care propune survey-ul), fiecare doritor avand dreptul sa propuna o singur titlu la fiecare categorie. Primele 5 titluri (la fiecare categorie in parte) ce vor stringe cele mai multe propuneri vor fi considerate nominalizate si, mai departe, supuse votului… O sa incerc ca “pun sus” un survey de proba. Asteptam pareri.

Click aici! (link dezactivat)

Update 1 : M-am distrat teribil in aceasta dimineata cand am vazut “nominalizarile” din test survey 😀 . Multumim pentru participare.

Update 2 : cat timp credeti ca ar trebui sa avem deschis survey-ul legat de nominalizari? Noi ne-am gandit la 7 zile…

10 Comments

 1. oricum, de votat vor vota doar obisnuitii acestui blog. asa incit 7 zile va fi arhisuficient.

 2. Eu sper sa votezii si neobisnuitii… 😀
  Probabil o sa incepem miercuri.

 3. n-ar fi mai bine sa punem cite 3 la fiecare categorie si primele 3/5 clasate (ca numar de mentionari) sa intre pe lista nominalizarilor? ca daca punem numai cite una, riscam sa voteze 20 de insi, fiecare alt titlu, si nici n-o sa putem face lista nominalizarilor. dar fara sa fie obligatioru 3. cine a citit mai mult sa puna 3. cine nu… suficient si una. dar am avea sanse sa facem o lista mai buna asa.

 4. subscriu la ce-a spus guru torquemada 🙂

 5. Este un pic ciudat sa propui 3 carti la o categorie.
  Si o sa va si explic de ce:
  Votul o sa fie unic, nu o sa fie pe baza pe note, asadar la momentul votului, poti alege O SINGURA carte/coperta/whatever ca fiind cea mai buna. De aici ciudatenia celor 3 propuneri la nominalizare. Sa presupunem ca vreau sa nominalizez 3 romane straine, care, cu putin noroc, ajung toate 3 pe lista finala, supusa votului. Atunci voi fi nevoit de aleg doar una, care mie imi pare cea mai grozava. In aceste conditii nu vad rostul a 3 propuneri…
  Daca doar cativa insi vor propune si nu vom fi in stare sa scoatem niste nominalizari, atunci toata actiunea asta a noastra nu are nici un sens si mai bine o lasam balta 🙁 . Sper sa avem sprijinul vostru. In aceasta idee o sa produc un afis si un banner “electoral”, pe o care o sa va rog sa le gazduiti. Asteptam “voluntari” cu bloage si site-uri.
  Revenind la mecanism, totul se discuta, asadar astept sa ma convingeti… 😀

 6. Am citit regulamentul de votare al premiilor Hugo si Aurora, ambele fiind premii bazate pe votul cititorilor, iar nu al unor jurii. Ceea ce doreste si Cititor SF sa faca.

  In ambele cazuri se pot nominaliza mai multe titluri/persoane pentru fiecare categorie, de catre acelasi votant.
  Din cite am inteles, in acest fel se da sansa mai multor carti/autori sa intre in concurs si in final sa se aleaga macar cu titlul de “nominalizat la…”, care are o importanta mai mica decit premiul in sine, ori “finalist la…”, dar da oarece greutate scrierilor respectivului autor in ochii editorilor, pentru ca inseamna ca exista cititori care l-au votat macar in faza initiala si deci i-au cumparat cartea.

  Spre deosebire de stingaciul obicei romanesc, preluat de la Olimpiade, ca sa se dea cite trei premii, plus mentiuni la fiecare categorie (in esenta toate aceste premii 2 si 3, si mentiunile, insemnind doar finalisti si nominalizati), obiceiul nominalizarii multiple da mai mult de munca organizatorilor, dar in final ofera sansa afirmarii mai multor oameni, fara falsa afirmatie ca ar fi luat si ei un premiu.

  Oricum, asa cum am spus si cu alte ocazii, intr-o singura privinta ar trebui sa nu incercam sa fim originali — in organizare. Pentru ca in final nu are nici o importanta cit de creativi am fost in organizarea unui premiu.
  Daca va intereseaza modul de organizare al unor premii internationale de renume si cu oarece vechime, aveti aici procedura descrisa in amanunt: http://www.thehugoawards.org/?page_id=4

 7. @aspoiu: cind mai multi iti spun ca esti beat, du-te si te culca. pina acuma ti-am spus trei. e suficient? 🙂

 8. Am pus si un anunt despre premiile/clasamentul Cititor SF aici: http://vyrclozone.wordpress.com/2009/01/19/premiile-cititor-sf/

  @aspoiu: Daca faci si un banner si ma inveti cum sa-l pun, astept sa ma contactezi.

 9. @Ursu – ce te faci cand mai multi iti zic ca esti “frustrat” si “invidios”?!

  @Costi – Multumim frumos. O sa-ti trimit o “poza electorala” care poate fi “pastuita” in postul care este deja publicat.

  Bine mai, facem cu 3 propuneri, da’ nu care cumva sa vreti sa si votati mai multi candidati la aceeasi categorie 😀 .

 10. @Aspoiu:Lasa-te de bautura!{Daca 3 ti-au spus ca esti beat!}In rest voi propuneti si eu votez!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu