Bookporn – Blackfriday (II)

books1

Patru antologii si doua romane, capete de serie sper...

3 Comments

 1. Are Hartwell asta o predilectie in a edita antologii grosoace… Dar parca ma atrag mai mult antologiile tematice ale lui.
  Nu m-a lasat sufletul pina acum sa ma apuc de “Boy Who Would Live Forever”, iar de “Ringworld” nu m-am atins, in afara romanului initial.
  In Starlight (parca in prima) a debutat Ted Chiang, parca. Iar Nielsen Hayden e un tip cu multe in cap (l-am auzit la doua panel-uri la Eastercon si ii merge mintea brici). Asa ca… Starlight e la capitolul “maybe”.
  Mda. Din teancul asta, o sa vreau musai doar antologia Locus. Sint curios in ce masura sumarul ei se suprapune peste “Science Fiction Century”. Dar, pe de alta parte, Strahan se pricepe de minune la selectii. Asa ca… Yes 🙂

 2. Hmmm. Pohl. De Pohl am citit “Poarta”, care m-a dat pe spate de-a binelea şi “Omul Plus” care m-a cam dezamăgit. (Editura Pygmalion, mii de mulţumiri dragii mei defuncţi, pentru Pohl şi pentru alţii). Acuşa tot ezit în privinţa lui.

 3. @HNU – Alea de Hartwell le-am luat pentru raftul “istoric”. Cu Starlight nu stiu ce sa zic, se zice ca e mai reusita cea cu numarul 2. O sa vad eu… Locus Awards plus Strahan, asta nu cred ca are sanse sa ma dezamageasca. Aia de Wolfe e tot cu povestiri, dar de data asta Fantasy si Horror. Mai am in plan doua antologii de autor, Tiptree si Swanwick, si gata cu antologiile. O sa ramane Dozois-ul cu Besturile si sa vedem ce chestii tematice interesante mai apar. Aia cu Ringworld e acolo “in caz ca…”.
  @Jewel – Pai “The Boy Who Would Live Forever” face parte tot din Heechee saga, pornita cu “Poarta”. Cea din urma a fost reeditata de Nemira la targ, si cica o sa scoata toata seria. Btw, in spatele colectiei de la Pygmalion a fost acelasi Mihai Dan Pavelescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu