R.I.P. Michael Crichton (23 Octombrie, 1942 – 4 Noiembrie, 2008)

Familia lui Michael Crichton, scritorul vestit pentru scrierile sale science-fiction, in special pentru cele in care a combinat asa de frumos preistoria cu zilele noastre, respectiv  “Jurassic Park“, ecranizat intr-o multitudine de continuari, sau istoria timpurilor noastre, in “Timeline”  si “The Andromeda Strain,” i-au anuntat decesul in orasul Los Angeles.

Michael Crichton a murit marti, 4 noiembrie 2008, la varsta de 66 de ani. Dupa spusele familiei, se lupta din rasputeri cu boala necrutatoare si de care multi nu scapa, cancerul.

“Prin cartile sale, Michael Crichton a constituit un model de inspiratie pentru toti elevii si studentii de toate varstele, a provocat multi cercetatori din diferite domenii, si a dezvaluit multe din misterele lumii punandu-le pe hartie, in asa fel incat sa fie pe intelesul tuturor”, a spus familia intr-o declaratie de presa.

Science-fiction-ul a pierdut o mare valoare si un talent cum mai rar intalnesti. Odihnească-se în pace!

5 Comments

  1. Eu unul n-am gasit inca filmul care sa fie mai bun sau egal ca valoare cu cartea care l-a inspirat. Si in cazul lui Crichton, cartile m-au transportat intr-o lume cu mult superioara (din pct de ved al imaginatiei) imaginilor pe care le poate aduce efectiv la viata un om, un regizor, un specialist in efecte etc! SF-ul e pt mine un proiect cinematografic imposibil. Eu sunt asa, mai atras de cartile care aduc ceva nou si deschid o mica firida in imaginatia mea. Crichton a inventat ceva nou si nu a semanat cu altii, este tot ce-i cer unui autor ca sa ma incante si sa ma faca sa stau treaz noaptea ca sa-i duc o carte la bun sfarsit!

    A murit ingrozitor de tanar. Fie-i tarana usoara.

  2. Pacat,mare pacat ca am pierdut un scriitor atit de talentat si plin de nerv. E o pierdere grea,dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  3. Am auzit stirea azi dimineata , si m-a cumprins un sentiment de tristete la gandul ca omul asta nu o sa mai scrie nici o carte.
    Si la gandul ca poti intoarce banii cu lopata, si la o adica nu-ti sunt de nici un folos.

  4. Nici nu pot sa spun cit de rau imi pare!Fiecare carte a lui a fost o incintare pentru mine!Chiar si cele care nu erau sf!Lumea a pierdut prea devreme un scriitor talentat!

  5. dumnezeu sa-l ierte, era tanar si inspirat,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu