Free english goodies!

Jeffrey Thomas este autorul romanelor “Deadstock” şi Blue War” ca şi de altfel, al mai multor povestiri ce au aparut in diverse reviste si antologii pina acum, insa ramane cunoscut in principal pentru intamplarile descrise cu precadere in universul Punktown, imaginat pentru prima oara la inceputul anilor `80, si cuprinzand urmatoarele romane: “Punktown” (2000) si “Punktown: Shades of Grey” (2006) scrise cu fratele sau Scott Thomas, romanele “Monstrocity” (2003), “Everybody Scream!” (2005), “Deadstock” (2007) precum si mult asteptatul “Blue War“( martie 2008). Dupa cum acesta insusi a afirmat, romanele sale sa se afla sub influenta ideilor si a povestilor unor scriitori ca H. P. Lovecraft si Thomas Hardy, iar evenimentele si intamplarile din acest univers fantastic se rotesc ametitor intr-un joc convingator, unde colonistii umani coexista cu specii de extrateresti, interactiunile culturale si cadrul exotic, fascind deopotriva cititorul.
Blue War“, se concentreaza si de aceasta data asupra detectivului mutant Jeremy Stake, cu o atmosfera mai intunecata, mai lunga, atat ca intindere cat si ca tema, mult mai epic, adica per total o munca mult mai buna decat “Deadstock“. Desi avem acelasi caracter principal in cele doua romane, Blue War nu poate fi considerat o continuare, observandu-se faptul ca noul roman nu are actiunea cu precadere in Punktown, la fel ca in celelalte povesti ale scriitorului ci si intr-o alta lume a universului. In “Blue War” seputea observa un alter-ego al Punktown-ului, ce formeaza intr-o alta dimensiune cu legaturi in trecutul misterios si prezentul incomplet a lui Stake. Pe masura ce face salturi inainte si inapoi din dimensiunea reala in duplicatul sau nu numai ca investigheaza evenimente misterioase dar se si confrunta cu trecutul sau de soldat din romanul “Blue War“. “Deadstock” poate fi copiat acum de pe site-ul editurii Solaris de aici si un capitol bonus din Blue War, alaturi de povestirea fantasy “A tornado of sparks”  a lui James Maxey pentru a pregati cititorii in vederea aparitiei cartii Dragonforge,   plus o serie de wallpapere .

Heliotrope este o revista online trimestriala de fictiune, poezie si alte articole specifice, in ale carei 4 numere au semnat articole scriitori ca : K.J. Bishop, Hal Duncan, Neil Gaiman, Rhys Hughes, Paul S. Kemp, Chris Roberson, Bryan Talbot, Catherynne M. Valente, Jeff VanderMeer, Michael Moorcock. Numarul 1 ; Numarul 2: Numarul 3; Numarul 4.

3 Comments

  1. Domnu’ cu tzapele, “A Tornado Of Sparks” este povestire, si inca destul de scurta… 😀

  2. …iar BLUE WAR e bine mersi aparut din martie.

  3. da..am fost cascat, doar eu am scris cu minutza mea ca e aparut in 2008 dar nu stiu din ce motiv visam ca e 2009 😀
    am modificat, merci! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu